Mainos

BBC: Kiina lisää jälleen kansalaistensa valvontaa – jatkossa puhelinliittymän rekisteröinti vaatii kasvojen skannauksen

Kiinassa uusi laki vaatii, että operaattoriasiakkaan kasvot skannataan mobiilipalveluiden rekisteröinnin yhteydessä, kertoo BBC. Lain on määrä astua voimaan tänään.

Kasvotunnisteiden avulla on tarkoitus parantaa internetkäyttäjien henkilöllisyyden todentamista. Kiina on pyrkinyt jo vuosia varmistamaan, että kaikki käyttävät internetiä omalla henkilöllisyydellään.

Tähän mennessä rekisteröinnin yhteydessä on pitänyt esittää henkilöllisyyskortti, ja asiakkaasta on otettu myös valokuva. Jatkossa skannauksella varmistetaan, että asiakas vastaa esittämäänsä henkilöllisyystodistusta.

Sadat ihmiset ilmaisseet huolensa

Kun uusista asetuksista ilmoitettiin syyskuussa, sadat ihmiset ilmaisivat sosiaalisessa mediassa huolensa alituiseen lisääntyvästä tarkkailusta. Kasvojentunnistusteknologiaa käytetään Kiinassa jo kansalaisten tarkkailuun ja sitä on lisätty myös valvontakameroihin.

Toissa vuonna Kiinassa oli 170 miljoonaa valvontakameraa. Vuoden 2020 loppuun mennessä määrän on arvioitu nousevan 400 miljoonalla.

Kiinalaista keinoälyä Oxfordin yliopistossa tutkivan Jeffrey Dingin mukaan Kiina haluaa eroon nimettömistä internet-tileistä kyberturvallisuuden parantamiseksi ja internethuijausten vähentämiseksi. Hän kuitenkin arvioi, että uuden lain taustalla on myös halu lisätä kansalaisten tarkkailua.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja