Melkoinen yllätys: Kiinalaismiehelle kerrottiin, että hänet oli teloitettu 10 vuotta sitten

Kiinalaisviranomaiset ovat hämmentyneitä miehestä, jolla on tismalleen samat henkilötiedot kuin 10 vuotta aiemmin teloitetulla rikollisella, uutisoi muun muassa BBC.

Tapaus tuli julki, kun 45-vuotias mies haki uutta työtänsä varten rikosrekisteriotetta, joka osoittaisi miehen nuhteettoman taustan.

Hämmästys oli kuitenkin suuri, kun poliisi hylkäsi kiinalaismediassa Mr. Cheniksi kutsutun miehen hakemuksen. Poliisin mukaan saman nimen ja henkilöllisyyskortin numeron omaava henkilö olisi tuomittu ja teloitettu kidnappauksesta vuonna 2006.

Poikkeuksellisesta rikosrekisterimerkinnästä huolimatta Mr. Chen kertoi eläneensä normaalia elämää, eikä ollut kohdannut tietoihinsa liittyviä vaikeuksia.

– Pystyin jopa hakemaan matkustuslupaa Hongkongiin ja Macauhin. Kaikki tämä on niin hämmentävää, mies oli kommentoinut.

Kiinassa maan hallinto on tehnyt tehokampanjan kitkeäkseen ihmisten päällekkäiset identiteetit, sen jälkeen, kun kansalaisille oli annettu virheellisesti henkilötunnuksia, jotka ovat jo käytössä. Mr. Chenille tapahtunut identiteettisekaannus on kuitenkin ääritapaus.

Hallituksen kampanja on purrut hyvin. Uutistoimisto Xinhuan mukaan vuonna 2009 Kiinassa oli pahimmillaan päällekkäisiä henkilötunnuksia 1,1 miljoonaa, nyt tapauksia on hallituksen mukaan enää vähemmän kuin 10. 

Lue myös:

    Uusimmat