Mainos

Texasin ampuja erotettu sotaoikeudessa ilmavoimista – ammuskelussa kuoli kaikenikäisiä

Texasin oletettu kirkkoampuja oli joutunut vuonna 2012 sotaoikeuden eteen, ja sotaoikeus oli erottanut hänet ilmavoimista. Asiasta kertoo muun muassa CBS News.

AFP:n mukaan oletettu ampuja oli tuomittu sotaoikeudessa vaimonsa ja lapsensa pahoinpitelystä. Ilmavoimista erottamisen lisäksi hänet vangittiin vuodeksi.

Oletettu ampuja asui ilmeisesti San Antoniossa lähellä Sutherland Springsiä, jossa ampuminen tapahtui. Hänen kerrotaan olevan naimisissa.

2:13

Uhrit kaikenikäisiä

Sosiaalisessa mediassa ampuja oli ilmoittanut syntymävuodekseen 1991.

Yhdysvalloissa Texasin kirkkoampumisessa on kuollut 26 ihmistä, kertoo Texasin kuvernööri Greg Abbot. Hänen mukaansa on epäselvää, voiko kuolleiden määrä vielä kasvaa.

Kuolonuhrit olivat kaikenikäisiä 5-vuotiaasta 72-vuotiaaseen. Dallas Morning Newsin mukaan yksi haavoittuneista on kaksivuotias.

Viranomaisten mukaan uhreja ei ole vielä tunnistettu. Rikospaikan tutkinta on yhä käynnissä.

Epäilty aloitti ampumisen kirkon ulkopuolella, minkä jälkeen hän astui sisään ja avasi tulen kohti seurakuntalaisia. Kirkon naapurissa asuva mies ampui takaisin, jolloin epäilty ampuja pudotti aseensa ja lähti pakoon. Naapuri seurasi häntä ase kädessä.

Ampuja oli nuori valkoinen mies. Hänet löydettiin autostaan kuolleena, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa, ampuiko hän itsensä vai ampuiko häntä jahdannut hänet. Miehen motiivit ja mahdolliset yhteydet äärijärjestöön eivät ole tiedossa. Miehellä oli löydettäessä päällään luotiliivit, ja tämän pakoautosta löydettiin useita aseita.

Trump kutsuu pahuuden teoksi

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump kutsuu Texasin kirkkoampumista pahuuden teoksi. Japanin Tokiossa toimittajille puhunut Trump sanoi CNN:n mukaan amerikkalaisten olevan hyviä seisomaan yhdessä vahvoina surun edessä.

Presidentti lupasi Texasille ja tekoa tutkiville viranomaisille hallintonsa täyden tuen. Toisin kuin New Yorkin viimeviikkoisen terrori-iskun jälkeen, hän ei ottanut puheeksi mahdollisia toimia, jolla kansalaisten turvallisuutta voitaisiin parantaa.

Sunnuntain kirkkoampumisessa kuoli ainakin 26 ihmistä.

Juttua korjattu 6.11. kello 7.36: Mies oli sotaoikeudessa vuonna 2012, ei kolme vuotta sitten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.