Bardot vastustaa koiran lopettamista

Eläinten oikeuksien puolestapuhujaksi ryhtynyt näyttelijä Brigitte Bardot on liittynyt julkiseen ranskalaiseen, erään rottweiler-koiran tappamista vastustavaan kampanjaan. Brigitte Bardot Foundation vaatii presidentti Jacques Chiracia kumoamaan eteläisen Sarrebourgin kaupungin paikallisen säännön, jonka mukaan 13:n kuukauden ikäinen Kaya pitäisi lopettaa, kun sen huomattiin viime viikolla kävelevän kaduilla ilman kuonokoppaa tai talutushihnaa, jotka ovat ranskalaisen lain mukaan pakolliset sen rotuisille koirille.

Myös asianajaja Nadia Weiler-Strasser on jo tullut koiran avuksi ja kirjoittanut anomuksen Chiracille pyytäen, että koiralle voitaisiin hakea "poliittista turvapaikkaa" Sveitsistä tai Saksasta.

Kansalaiset ovat yrittäneet pelastaa koiran, mutta paikalliskuvernöörin toimisto on toistuvasti jättänyt protestit huomiotta, väittäen, että koirasta voi myöhemmin tulla vaarallinen. Brigitte Bardot Foundation sanoo lausunnossaan, että sekä Kayaa hoitava eläinten turvakoti että Kayan tutkinut eläinlääkäri eivät pidä koiraa aggressiivisena. Eläinlääkäri on jopa kieltäytynyt tappamasta Kayaa.

Lue myös:

    Uusimmat