Bardot tuomittiin rotuvihan lietsomisesta

Näyttelijästä eläinten oikeuksien puolustajaksi ryhtyneen ranskalaisen Brigitte Bardot'n todettiin torstaina syyllistyneen rotuvihan lietsomiseen. Tämä on jo neljäs kerta vuoden 1997 jälkeen, kun Bardot tuomitaan samasta asiasta.

Pariisin oikeus tuomitsi 69-vuotiaan Bardot'n kommenteista, joita hän julkaisi kirjassaan Un cri dans le silence (Huuto hiljaisuudessa). Bardot hyökkää kirjassa homoseksuaaleja, maahanmuuttajia ja työttömiä vastaan. Hän valittaa islaminuskon leviämisestä Ranskassa sekä islamin vaarallisesta soluttautumisesta maahan. Lisäksi Bardot pitää homoseksuaaleja kummajaisina, moittii naisten mukanaoloa hallituksessa ja tuomitsee työttömyyskorvaukset.

Bardot, joka ei ollut läsnä oikeudessa, kielsi viime kuussa syytteet kyynelsilmin. Hän sanoi, ettei hänen kirjansa hyökkää islamia eikä pohjoisafrikkalaisia vastaan. Hän totesi oikeudessa, että Ranska on rappeutumassa ja että hän vastustaa vain rotujen välisiä avioliittoja.

Rasisminvastaiset ryhmät haastoivat Bardot'n oikeuteen hänen muslimivastaisten kommenttien vuoksi. Oikeus päätti, että Bardot'n tulee maksaa symbolinen euron korvaus rasisminvastaisille MRAP- ja League for Human Rightsille -järjestöille. Lisäksi Bardot'n kustantamon Le Rocherin johtaja sai 5 000 euron sakot. Bardot ja kustantamo joutuvat maksamaan myös kahdessa sanomalehdessä julkaistavat ilmoitukset tuomiostaan.

Lue myös:

    Uusimmat