Bardot tuomitsee korealaiset koiranlihan syöjät

Ranskalainen näyttelijäksi ryhtynyt aktivisti Brigitte Bardot julkaisi maanantaina protestin eteläkorealaisia koiranlihan syöjiä vastaan. Nämä puolestaan aloittivat verkossa vulgaarin hyökkäyksen korealaista perinneruokaa kritisoivaa Bardot'a vastaan. Lisäksi korealaiset ovat paheksuneet Bardot'n aikomusta ryhtyä kampanjoimaan koiranlihan syöntiä vastaan ensi vuonna Koreassa pidettävän jalkapallon maailmancupin finaalin aikaan.

Bardot kertoo hänen eläintensuojelusäätiönsä saaneen "lähes tuhat loukkaavaa ja uhkailevaa viestiä Koreasta". Bardot ei paljasta viestien yksityiskohtia. Jotkut muistuttavat viesteissään, että korealaiset eivät ole ainoa koiria syövä kansa sekä viittaavat Bardot'n oman kansan eläimiä hyväksikäyttäviin perinneruokiin.

Bardot'n mukaan korealaiset unohtavat kritiikissään hänen pitkän työnsä eläinten hyväksikäyttöä vastaan niin Ranskassa kuin muuallakin. Hän sanoo, että korealaiset, jotka pitävät hänen protestiaan kulttuurillisena, eivät ymmärrä hänen pääasiallista tarkoitustaan, eläinten olojen parantamista. Etelä-Korean hallitus sanoo olevansa säätämässä tiukempia eläintensuojelulakeja.

Vuoden 2002 maailmancupia Japanin kanssa isännöivä Etelä-Korea on saanut FIFA:lta kirjeen, jossa eteläkorealaisia kehotetaan olemaan ymmäräväisiä ulkomaalaisten mielipiteille. Korealaisten mielestä koiranliha ei ole FIFA:n asia.

Lue myös:

    Uusimmat