Bardot suree kissojen kohtaloa

Näyttelijästä eläinaktivistiksi ryhtynyt Brigitte Bardot moittii Kiinan presidentti Hu Jintaoa tuhansien sivettikissojen lopettamisesta. Kissojen pelätään kantavan sars-virusta. - Lopettamistapoja on mahdoton hyväksyä, ja eläimiä on alettu lopettaa, vaikkei vielä ole tehty tieteellistä tutkimusta, että juuri sivettikissat kantavat virusta, vaahtoaa Bardot avoimessa kirjeessään presidentille.

Bardot'n mielestä hallitus tappaa sivettikissoja vain ennalta ehkäisevästi välttääkseen viime vuoden epidemian nostattaman kansainvälisen kritiikin.

Terveysviranomaiset aloittivat sivettikissojen lopetukset Guangdongin maakunnan eläintoreilta maanantaina, kun Kiina ilmoitti ensimmäisestä sars-tapauksesta sitten heinäkuun. Sivettikissat hukutetaan desinfiointiaineeseen ja niiden ruumiit poltetaan. Terveysviranomaisten mukaan uudesta sars-potilaasta otettu geeninäyte muistuttaa sivettikissoista löytynyttä koronavirusta. Sivettikissat ovat paikallinen herkku, mutta uusin potilas ei ole raporttien mukaan koskaan syönyt sivettikissaa.

Maailman terveysjärjestön viranomaiset sen sijaan ovat huolissaan siitä, että jos sivettikissojen lopettamista ei suoriteta huolellisesti, voi niiden verestä saada sars-tartunnan.

Lue myös:

    Uusimmat