Bardot: Muslimien tainnutettava lampaat

Ranskalainen, näyttelijästä eläinaktivistiksi ryhtynyt Brigitte Bardot vaatii muslimeja tainnuttamaan uhrilampaansa ennen niiden tappamista. Bardot sanoi Ranskan muslimivaltuuston (CFCM) johtaja Dalil Boubakeurille, että muslimien tulisi huumata lampaat ennen niiden lopettamista. - Abrahamin aikoina tätä keinoa ei ollut, sanoo Bardot. - Teidän täytyy omaksua tämä tieteellinen keino.

Muslimit teurastavat satoja tuhansia eläimiä Eid al-Adha -juhlassaan, jota vietetään profeetta Abrahamin muistoksi. Abraham oli valmis uhraamaan oman poikansakin Jumalalle. Tänä vuonna juhla pidetään helmikuun viimeisellä viikolla. Perinteisessä teurastusriitissä lampaan kurkku viilletään auki, ja se vuotaa kuoliaaksi. Uskonnolliset lait kuitenkin määräävät, että tappaminen pitää tehdä nopeasti, jotta se aiheuttaisi eläimelle mahdollisimman vähän kipua.

Boubakeur sanoo, että asiasta voidaan keskustella, mutta hän lisää, että hän puhuu Pariisin suuren moskeijan pappina, eikä CFCM:n johtajana.

Bardot'n suhteet Ranskan muslimien kanssa eivät aina ole olleet hyvät. Hän on saanut sakkoja rotuvihaan yllyttämisestä kampanjoituaan muslimien maahan tuloa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat