Bardot: Ei Mugabea Ranskaan

Ranskalainen eläinaktivisti Brigitte Bardot on vaatinut Ranskaa luopumaan Zimbabwen presidentin Robert Mugaben kutsumisesta afrikkalaisten johtajien huippukokoukseen. Bardot kutsuu Mugabea "luonnon tuhoajaksi".

-Mugaben rasistinen politiikka on syössyt Zimbabwen nälänhätään ja muodostanut maahan ryösteleviä joukkoja, jotka tuhoavat kaiken, minkä pystyvät, sanoo Bardot avoimessa kirjeessään, joka julkaistiin tiistaina ranskalaisessa Le Figaro -lehdessä. -Valkoisia sarvikuonoja, gepardeja, leopardeja ja muita eläimiä pyydystetään, elefantteja surmataan joukoittain ja metsiä poltetaan, Bardot toteaa,

Euroopan unioni määräsi Mugabelle ja hänen kannattajilleen viime vuonna matkustuskiellon osana rangaistusta demokratian ja ihmisoikeuksien rikkomista, mutta sen ei onnistunut uusia kieltoa viime viikolla Ranskan kutsun vuoksi.

Bardot haluaisi Chiracin muuttavan tässä kuussa Pariisissa pidettävän huippukokouksen vieraslistaa. -Ranska valmistautuu toivottamaan tervetulleeksi erään pahimmista luonnon tuhoajista, Bardot kirjoittaa. -Pyydän vakavasti presidentti Jacques Chiracia tuomitsemaan (Mugaben) politiikan, joka on katastrofaalinen niin humanitaarisessa kuin ympäristönsuojelullisessakin mielessä.

Bardot, 68, jätti elokuvauransa taakseen 30 vuotta sitten tehtyään 46 elokuvaa ja keskittyi rooliinsa eläinten oikeuksien puolesta taistelijana. Hän perusti Brigitte Bardot Foundationin vuonna 1986. Säätiön päätavoitteisiin kuuluu oikeusaseman saaminen eläimille. Lisäksi se yrittää suostutella ranskalaiset lopettamaan perinteisten ranskalaisten ruokien, kuten sammakonreisien ja hanhenmaksan, syömisen.

Lue myös:

    Uusimmat