Barcelonan tähtivahdilta mykistävä torjunta lisäajalla – tätä temppua ylistettiin kuorossa: "Voitto on 71-prosenttisesti hänen ansiotaan"

Barcelona venyi tärkeään 1–0-voittoon Mallorcalla, kun moni kärkijoukkue Espanjan La Ligassa menetti pisteitä. Poissaolojen heikentämän katalonialaisjoukkueen päävalmentaja Xavi kuvaili saavutusta jopa historialliseksi.

Pääkuvan video: Barcelona-vahti Marc-Andre ter Stegenin haamutorjunta pelasti pisteet lisäajalla.

Barcelona pelasi vieraissa Mallorcaa vastaan ilman 14 edustusjoukkueen pelaajaansa koronan, loukkaantumisten ja pelikieltojen vuoksi, mutta onnistui kukistamaan isäntäjoukkueen hyökkääjä Luuk de Jongin puskumaalilla.

Hollantilainen oli muutenkin vireessä sunnuntaina ja kolautti kahdesti tolppaa jatkuvasti vaarallisilla yrityksillään. Se oli näpäytys kriitikoille, joiden mukaan de Jong on ensimmäisenä Barcelonan poistomyyntilistalla.

De Jongin on huhuttu siirtyvän toiseen seuraan vielä tammikuun aikana, mutta nyt hän täytti paikkansa erinomaisesti.

De Jongin osuma katsottavissa videolla alta.

Voiton toinen sankari oli maalivahti Marc-André ter Stegen, jonka huikea reaktiotorjunta ottelun lisäajalla pelasti voiton katalonialaisille. Saksalainen pysäytti Jaume Costan yrityksen, joka näytti varmalta maalilta ennen kuin hän sai oikean kätensä pallon tielle.

– Tämä oli meille historiallinen voitto, enkä liioittele, päävalmentaja Xavi summasi lehdistölle.

– Pääsemme kotimatkalle voiton kanssa näin monesta poissaolosta huolimatta – nämä kolme pistettä ovat kullanarvoiset.

– Nuoret pelaajat pystyivät nousemaan kovalle tasolle ja ter Stegen teki ikimuistoisen torjunnan.

Ter Stegenin torjuntaa ylisti myös Barcelonan toppari Eric García.

– Lopulta voitto on 71-prosenttisesti ter Stegenin ansiota. Tuo torjunta oli uskomaton, García hehkutti.

Barcelona nousi La Ligan sarjataulukossa kaksi sijaa ylemmäksi viidennelle tilalle. Vaikeaa kautta pelaava ja taloushankaluuksista kärsivä seura on nyt vain pisteen päässä neljäntenä olevasta hallitsevasta mestarista Atlético Madridista.

Sarjakärki Real Madridiin on matkaa 15 pistettä, eikä tuota rakoa todennäköisesti kurota enää kiinni, vaikka Barcelona onkin pelannut yhden ottelun Los Blancosia vähemmän.

– Tämä oli tärkeä voitto samana sunnuntaina, jolloin Real Madrid, Betis, Rayo Vallecano ja Real Sociedad kaikki menettivät pisteitä, García huomautti.

Real Madrid kärsi aiemmin yllättävän 0–1-tappion Getafea vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat