Bam Margera osti vain menolipun Suomeen – paljastaa MTV:lle mystisen projektin Andy McCoyn kanssa

7:35

Bam Margera ja Andy McCoy kertovat yhteisprojektistaan yksinoikeudella MTV:n erikoishaastattelussa. Muun muassa Jackass -sarjasta tuttu Margera aikoo viihtyä Suomessa niin kauan, että projekti on valmis.

Helsingin Eirassa sijaitsevan talon kellarin ovi aukeaa Moon Unit -studiolle, jonka ovensuussa odottelee Jackass-tähti Bam Margera iloisesti hymyillen.

Hämyisessä studiotilassa Andy McCoy ja Bam Margera haluavat kertoa yhteisestä projektistaan yksinoikeudella MTV:lle. Bamin saavuttua Suomeen puhelimet ovat soineet tiuhaan tahtiin ja monet ovat halunneet tietää, mitä hän puuhaa McCoyn kanssa. 

Miehet ovat jo useamman kuukauden ajan työstäneet Earth Rocker -nimistä projektia, joka käsittää albumikokonaisuuden sekä dokumentin.

– Ostin yhdensuuntaisen lipun Helsinkiin, enkä lähde kunnes albumi ja dokumenttielokuva ovat valmiit, Bam Margera kertoo.

Bamin mukaan monet rokkarit ovat menehtyneet viime aikoina, mutta Andy McCoy painaa kuin kone. Tästä syystä jenkkitähti halusi tehdä suuremman Earth Rocker -projektin, joka käytännössä kertoo Andy McCoysta, tuosta värikkäästä elämäntaparokkarista. 

– Hän on aina ensimmäisenä hereillä. Hän on joukosta aina se vastuullisin, mutta myös humalaisin, Bam nauraa.

Andyn mukaan lopputulos tulee olemaan hyvää ”rock and rollia”. Sätkä huulessaan Hanoi Rocks -tähti sanoo, että projekti on kokoanaisuudessaan suurta taidetta. 

Enemmän materiaalia kuin Avatarissa

Bam Margera suunnittelee järjestävänsä dokumentin ensi-illan suurien juhlien saattelemana – tietenkin Suomessa. Julkaisua saadaan kuitenkin odottaa, sillä editoitavaa on hyvin paljon.

– Minulla on enemmän materiaalia kuin Avarar-elokuvassa oli. Jos katsoisin kaiken raakamateriaalin läpi, niin sitä olisi kahden kuukauden verran, Bam kertoo.

Projektia olisi tehty Yhdysvalloissa, mutta Andy McCoyta ei päästetä maahan.

– Hänellä oli jotain rahaväärennösjuttuja 80-luvulla, eikä häntä vieläkään päästetä maahan, Bam kertoo.

– Minulle se on ihan sama. Ikävoin vain Kaliforniaan, en muualle, suorapuheinen Andy kuittaa.

Tästä syystä Bam Margera on lennättänyt muusikoita Suomeen äänittämään kappaleita Andyn kanssa ja hoitanut heidän majoituksensa. Pidempi aika Suomessa voi myös olla edessä, mikäli albumin myötä he aikovat lähteä kiertueelle. Bam Margera laski hiljattain käyneensä Suomessa jo 45 kertaa.

– Se jää nähtäväksi, tulenko viettämään yhä enemmän aikaa täällä, Margera hymyilee.

Earth Rocker -albumikokonaisuus hakee vielä muotoaan. Andy ja Bam kertovat kappaleita olevan kasassa jo 40.  Levyllä on erilaisia musiikkityylejä aina skeittipunkista jazziin.

Andy vetää Jackass-tähdenkin hiljaiseksi

Vaikka Bam Margera on tehnyt elämässään mitä huilluimpia stuntteja, Andy on silti onnistunut vetämään hänet hiljaiseksi. Hän kertoo Andyn muun muassa syöneen marisätkän Australiassa lentokentän turvatarkastuksessa, koska rokkari oli unohtanut sen hattuunsa ja oli jäädä kiinni.  

– Toisinaan en tiedä, mitä tehdä tai sanoa. Jos joku sanoo, että hän ei saa tehdä jotain, niin hän vain haistattaa pitkät. 

– Vihaan sellaisia ihmisiä, jotka elävät tiettyjen normien mukaan, jotka heihin on istutettu lapsena, Andy sanoo.

Bam Margeran mukaan kenelläkään ei ole sellaista rokkariasennetta kuin Andy McCoylla on. Hän sanoo Ozzy Osbournen olevan suuri rokkistara, mutta hän istuu kuitenkin kotona verkkarit jalassa. Andyä kun ei varmaan ikinä ole nähty verkkarit yllään.

– Mitä helvettiä minä tekisin verkkareilla? Levikset toimivat hyvin, Andy kuittaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja