Mainos

Balin lentokenttä avattiin jälleen – vulkanologi: "Tulivuoren ison, räjähdysmäisen purkauksen mahdollisuus on yhä olemassa"

2:03

Indonesian Balilla Denpasarin kansainvälinen lentokenttä on avattu jälleen liikenteelle. Ensimmäisten lentojen odotetaan lähtevän kentältä lähitunteina.

Lentokenttä suljettiin maanantaina Agung-tulivuoren ilmaan sylkemän tuhka- ja savupilven takia. Nyt tuhkapilven suunta on viranomaisten mukaan muuttunut.

Lentokenttäviranomaiset kuitenkin varoittavat, että pilven liikkeitä tarkkaillaan ja mahdollista on, että kenttä joudutaan sulkemaan uudelleen.

Arviolta 120  000 turistia on jäänyt jumiin lentojen peruuntumisen takia.

Paikallinen lentoyhtiö Garuda kertoi aloittavansa lennot useisiin kaupunkeihin illalla paikallista aikaa eli lähitunteina. AirAsia aikoi puolestaan lentää Kuala Lumpuriin. Muut kansainväliset yhtiöt kertoivat olevansa valmiudessa aloittamaan lennot.

Aiemmin tänään kerrottiin vielä, että kenttä pysyisi suljettuna ainakin torstaihin asti.

Australialainen turisti Ebra Syllivan oli riemuissaan kotiinpaluun mahdollisuudesta.

–  En tiennyt, että kenttä avattaisiin tänään – tulimme vain koska lentomme alun perin oli tänään ja olimme jo kirjautuneet ulos motellista.

Kymmenettuhannet tulivuoren lähellä asuvat ihmiset ovat paenneet kodeistaan ison purkauksen vaaran takia. Yhteensä jopa 100 000 saattaa joutua jättämään kotinsa.

–  Pieniä purkauksia on koko ajan, mutta ison, räjähdysmäisen purkauksen mahdollisuus on yhä olemassa, kertoo vulkanologi Gede Suantika.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.