Baba Lybeck paljastaa: Näin aika riittää kuntoiluun

Innokas kuntoilija Baba Lybeck ei jätä lenkkiä väliin tekosyihin vedoten.

– Palkitsen itseni menemällä lenkille, koska se on nukkumisen lisäksi parasta mitä tiedän, kuntoiluun hurahtanut Baba Lybeck naurahtaa.

Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut Baba perustaa kuntoilunsa säännölliseen aikataulutukseen. Kuntoilutaipaleensa alkumetreillä nainen päätti liikkua aina tiistaisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin – ja pitää kiinni päätöksestään.

– Kuntoiluun tulisi suhtautua kuten syömiseen, nukkumiseen tai hampaiden pesuun. Ei se ole sen ihmeellisempää, Baba toteaa MTV3.fille.

Tanssi tähtien kanssa -kilpailuun osallistumisen jälkeen Baballe sateli kyselyitä siitä, kuinka tämä huolehtii kunnostaan. Baba päätti julkaista elämäntavoistaan Habaa -kirjan, joka näki päivänvalon viime viikolla.

– Itsensä ylittäminen on avainasemassa. Jo 15 minuuttia liikuntaa päivässä on hyvä alku. Pääasia on, että lähtee ulos, Baba painottaa.

Juokseminen on Baballe keino suoriutua arjen haasteista sekä pysyä hyväntuulisena ja terveenä. Ajan puutteesta valittaville Baballa on selkeä ohje.

– Kuntoilu vaatii järjestelmällisyyttä. Täytyy priorisoida se, mikä elämässä on tärkeää ja pitää siitä kiinni.

Motivaatio liikkumiseen tulisi löytyä liikunnasta saatavasta hyvänolon tunteesta. Baba nauttii eniten lenkkeilystä silloin, kun räntää sataa ja tuuli vihmoo.

– Ne on ihan parhaimpia lenkkikelejä! Kun on hyvät vaatteet ja tulee kissoja ja koiria taivaantäydeltä, niin sillon juokseminen on ihan parasta, Baba maalailee.

Maratoneilla kunnostautunut nainen treenaa parhaillaan triathlonille, johon hän osallistuu lokakuussa.

– En ole koskaan elämässäni harjoitellut niin paljon kuin nyt, mutta tiedän että mitä enemmän treenaan, sitä vähemmän tuskallista se on sinä päivänä kun suoritan sen. Se motivoi, Baba kiteyttää.

(MTV3 – TANJA KORPELA)

Lue myös:

    Uusimmat