Baarimikot: Tässä asiassa suomalaiset naiset miehiä rohkeampia baareissa!

Makuja.fi selvitti millaisista tottumuksia suomalaisilla miehillä ja naisilla on drinkkien suhteen Suomen suurimmissa kaupungeissa. Suomalaiset baarityöntekijät olivat samaa mieltä siitä, että naiset ovat rohkeampia kokeilemaan uusia drinkkejä. Suomalaisissa baareissa on kuitenkin huomattavissa muutos naisten ja miesten drinkkivalinnoissa.

Suomalaisten drinkkitottumuksista saatiin tietoa useista suomalaisita drinkkibaareista ja yökerhoista, joita olivat Helsingin A21 Cocktail Lounge, Turun Bar4, Tampereen Minibaari, Vaasan Oliver's Inn, Jyväskylän Shaker sekä Joensuun Ilona.

Erot naisten ja miesten drinkkivalinnoissa

Baarimikot ympäri Suomea ovat huomanneet selkeän muutokset miesten ja naisten drinkkivalinnoissa. Aiemmin sukupuolien drinkkivalintojen välillä oli enemmän eroja, mutta nykyään niin miehet kuin naiset ovat rohkeita valinnoissaan ja juovat paljon myös samoja drinkkejä.

Aiemmin miesasiakkaat keskittyivät pääasiassa tuttuihin ja turvallisiin juomavalikoimiin, mutta nyt myös he uskaltautuvat kokeilemaan koristeellisempia drinkkejä.

– Ulkonäkö ja koristeet saattavat käydä miehisyyden päälle, mutta onneksi miehetkin nykyään uskaltavat ottaa drinkkejä, Turun Bar4:n Sampo Vallenius toteaa.

Baarityöntekijät ovat huomanneet, että naisasiakkaat eivät liiemmin säikähdä, jos drinkki näyttää koristeelliselta ja erikoisen väriseltä. Miehet kaipaavat juomissaan enemmän miehisyyttä ja synkempiä makuja.

– Miehet haluavat tuhdimpia, synkempiä soundeja juomissaan. He haluavat miehisempiä ja selkeämmin alkoholille maistuvia juomia. Naiset taas ovat rohkeampia kokeilemaan, mutta pitävät ehkä eniten kuitenkin makeista juomista, Minibaarin ravintolapäällikkö Kim Rantanen kuvaa miesten ja naisten drinkkivalintoja.

– Naisille menee paljon makeita juomia. Miehet juovat paljon jääteepohjasia ja muuten kirpakoita juomia. Sellaisia miehisiä juomia, Jyväskylän Shaker-baarin ravintolapäällikkö Antti Kuitunen kertoo Makuja.fi:lle.

– Asiakkaina naiset juovat enemmän mietoja juomia kuin miehet. Miehet juovat mielellään paljon viinaa ja shotteja. Mustikkashottien lisäksi menee runsaasti jäykempiäkin juomia kuten jägermeisteria, kertoo Joensuun Ilonan ravintolapäällikkö Marko Hirvonen.

Yleinen muutos suomalaisten drinkkikäyttäytymisessä liittyy pääasiassa laatuun. Asiakkaat haluavat laadukkaita ja hyvän makuisia juomia, vahvojen viinapaukkujen sijaan. Mitä nuoremmista asiakkaista on kyse, sitä rohkeammin uusia juomia kokeillaan. Ravintolatyöntekijät ovat iloisia, että nykyään myös miehet uskaltavat oluen sijaan tilata erikoisempia drinkkejä.

(MTV3 - IRA JUVONEN)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja