Ayrton Senna kosti tulokkaiden poikamaisen pilailun rajulla tavalla – F1-tähden viileys järkytti nuorta kuskia: ”Älä leiki Ayrtonin kanssa – hän on vaarallinen”

Ayrton Sennan ystävällinen illalliskutsu kahdelle brasilialaisnuorukaiselle muuttui yllättäväksi nokitteluksi, kun nuori Rubens Barrichello päätti matkalla ravintolaan tehdä jekun kolminkertaiselle F1-mestarille.

Barrichello muistelee Beyond the Grid -podcastissa vuoden 1993 Adelaiden osakilpailua, jota ennen hän sai soiton maanmieheltään Sennalta. Mestari halusi pyytää Jordanilla edellisessä kisassa Japanissa viidenneksi ajaneen Barrichellon ja Minardilla kauden aikana kilpailleen Christian Fittipaldin illalliselle kanssaan ennen kauden päätösviikonloppua. Kolmikko saapui paikalle kukin omilla autoillaan.

Barrichello tiesi Sennan hyvien käytännön pilojen ystäväksi. Sellaisia Senna sai kestää omalta McLarenin tallikaveriltaan Gerhard Bergeriltä, joka muun muassa heitti hänen mukanaan kaikkialla kulkeneen salkun alas helikopterista jossain Monzan radan lähistöllä.

Senna puolestaan täytti Bergerin juhlakengät partavaahdolla juuri ennen juhliin lähtöä, jolloin itävaltalainen joutui tulemaan paikalle lenkkareissaan.

– Olin kuullut niin monia juttuja hänestä ja Bergeristä, joten sanoin, että minun täytyy tehdä jotain hänen autolleen. Halusin ajaa hänen peräänsä vuokra-autolla, Barrichello kertoo tulokasvuotensa yllättävän rohkeasta ratkaisusta.

– Ajoin hänen peräänsä eikä hän tehnyt mitään, joten Christian yritti samaa ja antoi hänelle töytäisyn. Ei mitään.

Senna kiirehti pöydästä parkkipaikalle

Kolmikko saapui autoineen ravintolan pihaan. Senna ei edelleenkään kommentoinut matkalla sattuneita välikohtauksia millään tavalla, mutta kehotti Barrichelloa ja Fittipaldia pysäköimään autonsa ensin, mikä hiukan ihmetytti Barrichelloa.

– Menimme ravintolaan illalliselle, minkä jälkeen hän totesi, että on aika mennä nukkumaan. Hän lähti pöydästä jo viisi minuuttia ennen kuin maksoi laskun.

– Kun pääsimme ulos ravintolasta, hän oli jo peruuttamassa autoaan. Se oli kamala rysäys. Minun autoni pamahti päin Christianin autoa.

– Sitten hän laittoi vaihteen silmään ja lähti tiehensä. Älä leiki Ayrtonin kanssa – hän on vaarallinen, Barrichello muisti tapauksen jälkeen.

Pitkän uran F1:ssä tehnyt Barrichello kertoo yhä muistavansa hirvittävän äänen, joka törmäyksestä lähti. Parkkipaikalla lojui vuokra-autoista irronnutta romua.

– Minun täytyi kavuta sisään matkustajan puolelta. Peruuttaessa autosta kuului kamalaa korinaa, Barrichello nauraa.

Huvittavinta tapahtumasarjassa on, ettei asiaan palattu enää sen illan jälkeen.

– Hän ei koskaan puhunut siitä mitään. Hän teeskenteli, ettei sitä ikinä tapahtunutkaan, Barrichello virnuilee.

Lue myös:

    Uusimmat