Mainos

Avoimien työpaikkojen määrä lisääntynyt – myös media-alalla pitkästä aikaa kasvua

Suomessa oli heinä-syyskuussa enemmän avoimia työpaikkoja kuin vuotta aiemmin. Media-alan liikevaihto kasvoi tänä vuonna kahtena peräkkäisenä vuosineljänneksenä.

Tilastokeskuksen mukaan työpaikkojen määrä lisääntyi heinä-syyskuussa useimmilla toimialoilla. Tekijäänsä etsi kaikkiaan 30 800 työpaikkaa. Vuotta aiemmin määrä oli 21 200.

Osa-aikaisia vapaista työpaikoista oli vajaa viidennes, määräaikaisia vajaa kolmannes.

Vaikeasti täytettäviä paikkoja paljon kaupan alalla

41 prosenttia avoimista työpaikoista määritellään vaikeasti täytettäviksi. Vaikeasti täytettäviä paikkoja oli paljon esimerkiksi kaupan alalla, jossa myyntitehtäviin on usein hankala löytää tekijöitä.

Avointen työpaikkojen määrä kasvoi eniten Helsinki-Uudenmaan suuralueella, jossa niitä tuli 5 200 lisää.

Täytettävien työpaikkojen määrä lisääntyi selvästi pienissä työpaikoissa, joissa avoimia työpaikkoja löytyi 4 200 enemmän kuin vuosi sitten.

Media-alalla pitkästä aikaa pientä kasvua

Media-alan liikevaihto kasvoi tänä vuonna kahtena peräkkäisenä vuosineljänneksenä, arvioi Viestinnän Keskusliitto ennusteessaan.

Toisella neljänneksellä kasvua kertyi 0,6 prosenttia. Kolmantena neljänneksenä kasvuluku pyöristyy nollaan, mutta on silti positiivinen.

Ala on viimeksi kokenut kaksi peräkkäistä kasvuneljännestä vuonna 2011. Koko vuoden 2016 liikevaihdon odotetaan kuitenkin edelleen jäävän 1,7 prosenttia pienemmäksi kuin edellisvuonna.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.