Mainos

Uutissuomalainen: Vaikeasti täytettävien työpaikkojen määrä kasvaa – näitä aloja vaivaa työntekijäpula

Vaikeasti täytettävien työpaikkojen määrä on lisääntynyt entisestään. Lääkäreistä on pulaa varsinkin syrjäseuduilla, ja avoimia työpaikkoja on myös muun muassa puhelinmyynnissä ja rakennusalalla, kirjoittaa Uutissuomalainen.

Vaikeasti täytettävien työpaikkojen määrä on alkuvuodesta lisääntynyt. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vaikeasti täytettäviä työpaikkoja oli Tilastokeskuksen mukaan 16 900, kun niitä viime vuoden viimeisellä neljänneksellä oli keskimäärin 13 200.

TEM:in, TE-palveluiden ja ely-keskusten ylläpitämän ammattibarometrin mukaan pulaa on erityisesti esimerkiksi lääkäreistä ja sosiaalityön erityisasiantuntijoista. Listan kärjessä ovat myös puhelinmyyjät ja puhelinasiakaspalvelukeskusten myyjät.

Elinkeinoelämän keskusliiton suhdannebarometrin mukaan etenkin rakennusalan ja joidenkin palvelualojen yrityksillä oli viime vuonna vaikeuksia löytää työvoimaa.

Suomen Yrittäjien mukaan työntekijöitä on osittain vaikea löytää myös majoitus- ja ravintola-alalle.

Vaikeasti täytettävä työpaikka tarkoittaa työtä, jolle on työnantajan mukaan vaikea löytää tekijää. 

Vaikeasti täytettävien työpaikkojen määrä kasvaa työvoiman kysynnän ja taloustilanteen parantuessa. Työllisyys onkin parantunut: vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli avoinna 10 000 työpaikkaa enemmän kuin viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.