Mainos

Avioliittojen määrä kääntyi nousuun – lähes 40 prosenttia ensiliitoista päätyy eroon

Solmittujen avioliittojen määrä kääntyi viime vuonna nousuun, vaikka se on kahtena aiempana vuonna laskenut jyrkästi. Lisäystä on tapahtunut erityisesti noin 40-vuotiaiden liitoissa. 

Avioliittoja solmittiin 24 708 kappaletta, mikä on noin 250 toissa vuotta enemmän. Avioliittoja solmivat aiempia vuosia enemmän noin 40-vuotiaat, kun sitä nuoremmilla ja vanhemmilla se hieman aleni tai pysyi ennallaan.

Tätä selittää jonkin verran se, että uudelleen naimisiin menneitä oli viime vuotta enemmän, kun taas ensimmäisen avioliiton solmineiden määrä väheni. Ensimmäisten avioliittojen osuus kaikista avioliitoista on kuitenkin yhä kolme neljäsosaa.

Ensimmäistä kertaa avioituneiden keski-ikä nousi noin puoli vuotta. Ensimmäistä kertaa avioliiton solmineiden naisten keski-ikä oli 31,2 ja miesten 33,4 vuotta.

4:22

39 prosenttia ensiliitoista päättyy eroon

Vuonna 2015 avioerojen määrä lisääntyi, kun se oli edellisenä vuonna hieman vähentynyt.

Avioeroon päättyi 13 939 avioliittoa, mikä oli 257 enemmän kuin vuotta aiemmin. Avioeronneisuus on pysynyt samalla tasolla jo yli 20 vuotta.

Ensimmäisessä avioliitossa olevat naiset olivat keski-iältään 40,4 vuoden ikäisiä, kun avioliitto päättyi eroon. Vastaava miesten keski-ikä oli 42,8 vuotta vuonna 2015.

Todennäköisyys, että ensimmäinen avioliitto päättyy eroon on pysynyt samalla tasolla viime vuosikymmenen ajan, ollen viime vuonna 39 prosenttia.

Eroon päättyneiden ensimmäisten avioliittojen keston mediaani oli 10 vuotta. Tämä tarkoittaa, että eroon päättyneistä liitoista puolet on kestänyt sitä pidempään.

Rekisteröityjen parisuhteiden määrä on pysynyt viime vuosina suhteellisen samana, viime vuonna rekisteröintejä oli 318. Erojen määrä kasvoi 133:een eli noin viidenneksen edellisestä vuodesta.

3:00

2:15

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.