Suomen useimmin avioitunut on ollut naimisissa huikeat 12 kertaa – tuhannet menevät naimisiin neljästi

Joka sadas avioituu uudelleen, ja vähintään neljä kertaa avioituneita on heitäkin useita tuhansia. Yksi henkilö on kuitenkin avioitunut poikkeuksellisen monta kertaa.

Suomessa on yksi henkilö, joka on avioitunut kaikkiaan 12 kertaa elämänsä aikana.

Vuoden 2017 tietoihin perustuva ennätys saattaa kuitenkin rikkoutua jo ensi kuussa, kun vuoden 2018 väestörakennetilasto julkaistaan.

Ennätyksen haltija ei välttämättä ole avioitunut 12 eri ihmisen kanssa. Voi olla, että avioliitto on solmittu saman henkilön kanssa useita kertoja.

Tilastokeskus ei voi kertoa kyseisestä henkilöstä lisätietoja yksityisyydensuojan takia. Sen verran kuitenkin paljastetaan, että hän on yhä elossa.

70 vuotta naimisissa ollut pari pääsi samaan hoivakotiin 1:41
70 vuotta naimisissa olleen parin tarina kosketti vuoden lopussa.

Reilut 3 000 henkilöä mennyt naimisiin vähintään neljä kertaa

Suuri osa ihmisistä menee naimisiin elämänsä aikana vain kerran.  Noin joka sadannes avioituu uudelleen, ainakin Tilastokeskuksen vuoden 2017 tietojen mukaan.

Vuoden 2017 lopulla kolmatta kertaa naimisiin menneitä oli 11 398 naista ja 12 191 miestä.

Vähintään neljättä kertaa naimisiin menneitä oli 1 594 naista ja 1 667 miestä. Liittoja, jotka olivat molemmille pariskunnan jäsenille vähintään neljänsiä, oli niitäkin 91.

Tänään naimisiin - vauhdikas prätkäpari 6:45
MTV Uutiset seurasi helmikuun alussa vauhdikkaan prätkäparin häitä messuilla! 

Ei suuria muutoksia 10 vuoden aikajänteellä

Tilastokeskuksen mukaan viimeisen runsaan 10 vuoden aikana uudelleen avioituneiden määrät ovat vaihdelleet vuositasolla vain vähän.

Vuonna 2017 uudelleen avioituneiden määrä kasvoi muutamalla kymmenellä edelliseen vuoteen verrattuna.

Vuoden 2008 jälkeen uudelleenavioituvuus laski samoin kuin avioituvuus yleensäkin. Aivan viime vuosina uudelleenavioituvuus on jälleen hieman vilkastunut toisin kuin avioituvuus.

Lue myös:

    Uusimmat