Avioliitto poistaa näpyt ihosta: Neuvoja seurusteluun viktoriaaniselta ajalta

Soidinmenot ja avioliitto olivat viktoriaanisella aikakaudella (1837−1901) tiukkojen sääntöjen sanelemia. Advice on Courtship & Marriage -teos neuvoo, miten kanssakäyminen vastakkaisen sukupuolen kanssa tuli hoitaa ennen vanhaan.

Hyvä käytös

Nuoren naisen ei tule antaa miespuolisten ystäviensä kutsua häntä etunimellä. Herrasmies ei puolestaan saa missään olosuhteissa puhutella naista ilmaisulla "kultaseni", ellei hän ole täysin varma, että se on hyväksyttävää tai perusteltua pitkän tuttavuuden vuoksi.

Puheluiden vastaanottaminen

Nuori nainen, joka ei ole kihloissa, saa vastaanottaa puheluita naimattomilta miehiltä kuten haluaa. Hän saa myös hyväksyä kutsun konserttiin, teatteriin tai vastaavaan. Hieno nainen ei kuitenkaan soita herrasmiehelle, mikäli kyseessä ei ole ammatillinen tai virallinen asia. On suorastaan säädytöntä rikkoa tätä sääntöä.

Huomionosoitusten vastaanottaminen

Hyvin kasvatettu nainen ei vastaanota liian innokkaasti herrasmiesten huomionosoituksia; riippumatta siitä, miten paljon häntä ihailee. Toisaalta myös liika varautuneisuus lannistaa miehen.

Hieno nainen ei koskaan vaadi huomiota tai palveluksia mieheltä, mutta hyväksyy ne kiitollisena ja suopeana. Naimattoman naisen ei tule ikinä hyväksyä lahjoja mieheltä, joka ei ole hänelle joko sukua tai kihlattu.

Naisen saattaminen kotiin

Kun herrasmies saattaa naisen kotiin tansseista, naisen ei pidä kutsua seuralaistaan sisään kotiinsa. Mikäli hän kuitenkin tekee niin, herrasmiehen tulee kieltäytyä kutsusta.

Avioliiton edut

Avioliitto puhdistaa hipiän, poistaa ihosta näppyjä, virkistää kehon ja antaa elastisuutta ja tukevuutta askeltamiseen. Tilastot osoittavat, että naimisissa olevat miehet elävät poikamiehiä pidempään. Naisen kohdalla raskaus on linkitetty pitkäikäisyyteen.

Kuherruskuukausi

Aviomiehen tulee muistaa, ettei nuorikko kestä liikkumista ja nähtävyyksien parissa ravaamista samassa mittakaavassa kuin hän. Naisen elimistö reagoi herkästi ruumiinosien liialliseen käyttöön. Olisi typerää raahata nuorikkoa tänä kriittisenä aikana ympäri maata. Pahimmillaan nainen saa loppuiän vaivoikseen selkäsäryn.

Täydellinen pari

Paras vaimo on nainen, joka on löytänyt oikean aviomiehen; aviomiehen, joka ymmärtää häntä. Mies saa parhaan vaimon, kun hän arvottaa puolison kuningattareksi muiden naisten joukossa. Tällainen mies ei ainoastaan ylistä vaimonsa valmistamia aterioita, vaan myös syö ne.

Lähde: http://aubreygroves.blogspot.com/2010/01/advice-on-courtship-and-marriage-emily.html

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja