Avioero harkinnassa? Kysy itseltäsi nämä kysymykset ennen lopullista päätöstä

Avioero on monelle elämän rankin ja vaikein päätöksentekoprosessi. Suhteen hyvät ja huonot puolet sotkeutuvat päässä mahdottomaksi umpisolmuksi, kun asiaa miettii ja analysoi koko ajan.

On olemassa muutama olennaista kysymystä, joihin avioeroa harkitsevan kannattaa mielessään vastata ennen lopullista eropäätöstä. Todella takkuisessa tilanteessa voi myös auttaa, jos kirjoittaa kysymykset ja vastaukset vaikka päiväkirjaan ylös.

Huffington Post keräsi avioeron läpikäyneiltä lukijoilta kysymyksiä, joihin he eniten pohtivat vastausta ennen eropäätöstä. Nämä kysymykset voivat auttaa myös muita eroa harkitsevia ja eron kanssa kamppailevia.

Kysy itseltäsi nämä kysymykset, jos olet harkinnut avioeroa

1. Onko yhdessä pysyminen enemmän haitallista vai hyödyllistä sinulle itsellesi ja lapsille?

2. Jos ajattelet rehellisesti, niin näetkö itsesi todella viettämässä koko loppuelämäsi yhdessä aviopuolisosi kanssa, eläkevuosiin saakka?

3. Oletko valmis tekemään oikean päätöksen, vaikka se tarkoittaisi suurta ponnistusta ja paljon työtä? Oikea päätös voi olla ero tai yhdessä pysyminen. Vaikka päättäisikin pysyä yhdessä puolisonsa kanssa, on selvää, että suhteen eteen on tehtävä paljon töitä.

4. Oletko todella tehnyt ihan kaikkesi, että saisit suhteen toimimaan paremmin?

5. Onko kyse itsestäsi vai kumppanistasi? Jos olet itse syypää moniin pieleen menneisiin asioihin, saatat löytää itsesi uudelleen samanlaisesta tilanteesta seuraavankin kumppanin kanssa.

6. Mikä on kaikkein sivistynein tapa, miten voit hoitaa hankalan tilanteen päätökseen? Tämä on erityisen tärkeä kysymys, jos sinulla on lapsia puolisosi kanssa.

7. Voisitko elää koko loppuelämäsi sinkkuna? Uuden elämänkumppanin löytyminen ei ole itsestään selvä asia.

8. Näytätkö lapsellesi hyvää roolimallia siitä, miten parisuhteen kuuluu toimia?

9. Mistä syystä pysyt suhteessa? Jos syy on rakkaus kumppania kohtaan, harkitse vielä eroa. Jos syy on pelko yksinäisyydestä, on ehkä syytä kallistua eron puolelle.

10. Voitko millään keinolla parantaa nykyistä liittoasi?

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja