Karaokea ja tansseja ei voi kieltää, mutta konsertit voi – viranomainen kertoo, miksi: "Tiedämme, että tämä voi tuntua epäreilulta"

7:34
Koronarajoitusten valvominen on vaikeaa, miten se onnistuu käytännössä? Vierailemme yökahvilaksi muuntautuneessa baarissa

Etelä-Suomen aluehallintoyksikön päällikön Riku-Matti Lehikoisen mukaan laista ei löydy pykälää, jolla karaoke ja tanssit voitaisiin kieltää, vaikka koronatilanne on merkittävästi vaikeutunut.

– Tiedämme, että tämä voi tuntua epäreilulta. Olemme saaneet puheluita esiintyviltä taitelijoilta, jotka ihmettelevät tätä. Karaoke ja tanssi ravintolassa ovat ravintoloiden normaalia toimintaa. Nämä eivät ole siten kiellettyjä yleisötilaisuuksia, koska normaalitoiminta ei houkuttele ravintolaan tavallista enemmän yleisöä, lisää Lehikoinen.

Aluehallintoviraston tiedossa on, että esimerkiksi ravintoloissa, jossa tanssitaan, turvavälien pitäminen on välillä vaikeaa eikä aina ole onnistunut.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut Maran toimitusjohtaja Timo Lappi taasen muistuttaa, että karaokeravintoloita on Suomessa kuitenkin määrällisesti vähän. 

– Kyllähän meillä saa pitää ravintoloissa myös pikkujouluja ja häitä, kunhan niissä ei ole esiintyjiä eikä lippuja myydä. Tällöin ne eivät ole yleisötilaisuuksia, sanoo Lappi.

Maran puhelin on soinut tiuhaan, sillä ravintolat ovat saaneet runsaasti pikkujouluperuutuksia.

– Ei pikkujouluja tarvitse perua, sillä kymmenen hengen kokoontumisrajoitus ei koske ravintoloita. Niihin voi ottaa tietyn määrän normaalista asiakasmäärästä, kunhan ravintoloita koskevia koronaohjeita noudatetaan.

Lappi harmittelee, että viime viikolla ilmoitetut uudet rajoitukset ovat jälleen olleet sekavia.
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja