Avaako Boston-kapteenin loukkaantuminen suomalaispuolustajalle huiman mahdollisuuden? – "Joudumme pohtimaan sitä"

Vaakanaiselle näytön paikka Stanley Cup -finaaleissa? 2:04
Videolla Boston-valmentaja Bruce Cassidyn mietteitä neljännen finaaliottelun jälkeen.

Boston Bruinsin kapteeni Zdeno Chara loukkaantui ikävästi Stanley Cup -finaalisarjan neljännessä ottelussa, eikä puolustajan pelikunnosta ole vielä varmuutta. Loukkaantuminen saattaa avata erityisen näytönpaikan 20-vuotiaalle Urho Vaakanaiselle.

Chara sai kiekon rajusti kasvoihinsa neljännen finaaliottelun toisessa erässä, eikä slovakkipuolustaja kyennyt enää palaamaan jäälle. Bostonin päävalmentaja Bruce Cassidy ei osannut vielä ottelun jälkeen sanomaan, pystyykö tikattavaksi joutunut Chara pelaamaan viidennessä ottelussa.

Mikäli Chara on sivussa, saattaa ikävä loukkaantuminen avata oivallisen mahdollisuuden Bostonin suomalaispuolustaja Urho Vaakanaiselle. Cassidy joutuu miettimään isokokoisen Charan korvaajaa tarkasti, sillä vaihtoehtoja on useita.

– Joko Steven Kampfer tai meillä on Vaakanainen, Jeremy Lauzon ja Jakub Zboril. Meidän täytyy miettiä Kampferia ensimmäisenä, sillä hän on pelannut jo pudotuspeleissä, mutta jälleen yksi leftin pelaaja pois, joten joudumme pohtimaan myös sitä, Cassidy pohtii.

Vaakanainen on pelannut tällä kaudella vain kaksi NHL-ottelua. Suurimman osan kaudesta Vaakanainen vietti AHL:ssä, jossa peli kulkikin mallikkaasti. Vaakanainen nakutti 14 pistettä 30 pelaamassaan ottelussa.

Lue myös:

    Uusimmat