AVA Elokuva: Jaettu Berliini

Jaettu Berliini -elokuva nähdään AVAlla perjantaina 26.4. 2013. Arvostele leffa ja voita!

Steven Soderberghin ohjaama film noir sijoittuu sodan runtelemaan Berliiniin 1945, jolloin amerikkalaisen toimittajan (George Clooney), sotilaan (Tobey Maguire) ja saksalaisen prostituoidun (Cate Blanchett) kohtalot kietoutuvat kohtalokkaasti toisiinsa suuren salaisuuden äärellä.

(Good German). Ohjaaja: Steven Soderbergh, USA 2006, 114'. Pääosissa: George Clooney, Cate Blanchett, Tobey Maguire, Beau Bridges. Elokuva nähdään AVAlla perjantaina 26.4. klo 21.

"Berliininmunkkeja ja Amerikkalaista kahvia: Kuten yleensä amerikkalaisissa historiallisissa elokuvissa, ajankuva on tarkka mutta kuiva kuin Hemingwayn Gini, kerran kosahtaa makuaistiin ja sitten turruttaa. Hyvä alku mutta loppuosa mennään täysin George Clooneyn harteilla ja karismalla. Ehkä roolituksia oli voinut tehdä rohkeammin tuntemattomilla esittäjillä, käsikirjoituksessa ja dialogissa on potentiaalia ja aineksia paremmaksi elokuvaksi. Nyt saimme vain pyöreitä makuja: Popcorneja ja colaa.

Esimerkiksi elokuvat Kolmas MIes ja Amerikkalainen Ystävä antavat esimakua siitä miten elokuva tehdään pienin huuto merkein ja kirjaimin. En ymmärrä Hollywood ohjaajien tapaa matkia entisiä suuria ohjaajia ja elokuvia sekä kuvailmaisua. Kuka kehtaisi kopioida Akira Kurosawaa, Stanley Kubrickia tai peräti Aki Kaurismäkeä? Elokuvan sisältöä voisi kuvailla syvyysrajoitteiseksi ja tunnemaailmaltaan melko värisokeaksi ja naiviiksi, mikä ei ole varmasti ollut alkuperäinen tarkoitus. Hollywood tomusokeria on vain liikaa kakussa. Karumpi, tylympi asetelma ja musta valkoisempi tunnelma olisi tuonnut paremmin esille Berliinin sodan jälkeisen tunnelman. Viihteellisena elokuvaa ei voi pitää. Eikä yllä kulttikuvan tasolle, ei edes rimaa hipoen Clooneyn seipäällä... Pyydämme siis anteeksi menneiltä mestareilta ja poistumme sivu vasemmalle ja takaovelle...Sunset Stripille... " Lauri

Jaa leffakokemuksesi ja voita!


Oletko nähnyt Jaettu Berliini -elokuvan? Mitä mieltä olet George Clooneyn ja muiden tähtien roolisuorituksista? Jaa leffakokemuksesi ja osallistu kilpailuun! Kaikkien elokuvakokemusten kirjoittajien kesken arvotaan Finnkinon leffalippuja.Lue ohjeet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja