Autourheilutähden yksi sana kävi kalliiksi: sarja hyllytti, sponsorit hylkäsivät välittömästi

Virtuaaliautokisassa rasistista kieltä käyttänyt Nascar-kuljettaja Kyle Larson on saanut toistaiseksi hyllytyksen sarjastaan. Sponsorinsa menettänyt kuski on lisäksi määrätty osallistumaan toiset huomioivan käytöksen koulutukseen.

Larson möläytti rasistisen ilmaisun eri autourheilulajien kuskeista kootussa iRacing-kisassa sunnuntaina. Hän ei ilmeisesti tiennyt, että kuskien keskustelu päätyy Twitch-livelähetykseen tai että hänen mikrofoninsa toimi.

– Etkö kuule minua? Hei n*****i, Larson tokaisi lähetyksessä.

Monet kuskit ottivat kommentin järkytyksellä vastaan. Larson ei palannut asiaan enää sen jälkeen, kun tilanne oli valjennut hänelle.

Nascar joutui seuraavana päivänä ottamaan asiaan kantaa. Sarja kertoi ihmisten tasa-arvoisen kohtelun olevan sille kärkiprioriteetti, eikä siksi voi hyväksyä Larsonin kisassa käyttämää kieltä. Nascar ilmoitti Larsonin olevan toistaiseksi hyllytettynä sen toiminnasta. Lisäksi kuskin täytyy osallistua toiset huomioon ottavan käytöksen koulutukseen.

Pian päätöksen jälkeen Larson julkaisi Twitterissä videon, jossa hän kertoi, ettei voi selitellä tapahtunutta mitenkään.

– Haluan vain sanoa, että olen pahoillani. Tein eilen illalla virheen ja sanoin sanan, jota ei pitäisi ikimaailmassa sanoa, Larson kertoi.

– Olen pahoillani perheeni, ystävieni, kumppaneideni, Nascar-yhteisön ja etenkin afroamerikkalaisen yhteisön puolesta. Ymmärrän, että vahinko on varmaankin peruuttamaton, hän myönsi.

Hyllytys tulee maksamaan Larsonille myös taloudellisesti. Hänen tallinsa Chip Ganassi Racing kertoo kuskin menettävän toimintakiellon ajan palkkansa. Myös kuskin näkyvät sponsorit McDonald’s ja Credit One Bank ilmoittivat jättävänsä yhteistyön Larsonin kanssa.

– Olemme äärimmäisen pettyneitä ja järkyttyneitä tästä tapauksesta, McDonald’s tiedotti.

– Kyle Larsonin kommentit olivat vastuuttomia, loukkaavia eivätkä ole linjassa meidän arvojemme kanssa, emmekä hyväksy sitä. McDonald’s purkaa välittömästi yhteistyönsä Larsonin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat