Silmittömästi riehuneelta törkykuskilta dramaattinen lausunto loppuelämästään: "Se on vain oikein"

Sunnuntaina järjettömästi törttöillyt italialainen kartingkuski Luca Corberi, 23, viestittää, ettei hän tule ajamaan kilpaa enää koskaan. 

Corberi sortui eilen kammottaviin tekoihin kartingin MM-sarjassa Italian Lonatossa. Corberin kilpailu päättyi ensin keskeytykseen, kun hän kolaroi italialaisen maanmiehensä Paolo Ippoliton kanssa. Hän ryntäsi sittemmin radan sivuun ja heitti autonsa etupuskurilla kilpailijaa. Kilpailun jälkeen hän syöksyi puolestaan silmittömällä tavalla hakkaamaan Ippolitoa.

Corberi on nyt pyytänyt tekosiaan sosiaalisessa mediassa anteeksi. 

– Sille, miksi olen tehnyt noin häpeällisen teon, ei ole selityksiä. Tämä on jotain, mitä en ole koskaan tehnyt 15 vuoden urani aikana, ja todella toivon, ettei tällaista nähdä keneltäkään muulta tulevaisuudessa, Corberi kirjoitti.

Corberi pyysi sanojensa mukaan tuomareita ottamaan kisan jälkeen hänen kisalisenssinsä pois. Tuomaristolla ei kuitenkaan ole moiseen valtuuksia.

– Se on kirjattu kansainvälisiin sääntöihin, joten olkaa ystävällisiä älkääkä olko heitä vastaan tässä. He vain tekivät työnsä niin hyvin kuin pystyivät.

Monet ovat vaatineet Corberin sulkemista kilpailutoiminnasta. Mies vastaa nyt näihin toiveisiin omalla vetäytymisellään.

– Olen päättänyt, etten osallistu mihinkään moottoriurheilukilpailuun lopun elämäni aikana. Kyse ei ole siitä, että ottaisin oikeuden omiin käsiini. Se on vain yksinkertaisesti oikein.

Kansainvälinen autoliitto FIA on ilmoittanut tutkivansa Corberin toimia Lonatossa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja