Autossa sauhuttelu voi tehdä ison loven sen myyntihintaan – moni ei ostaisi ollenkaan

Tupakointi maksaa polttajalleen, eikä rahareikää täytetä savunhajuisen auton myynnillä.

Tupakointi autossa voi vähentää menopelin jälleenmyyntiarvoa jopa yli 2 000 eurolla, käytettyjen autojen hintaa arvioivan CAP HPI’s Black Book -julkaisun päätoimittaja, James Dower, arvioi Auto Express -sivustolle. Monet jälleenmyyjät laskevat hintapyyntöään tai jopa kieltäytyvät maksamasta autosta alkuunkaan saatuaan selville, että sen sisällä on tupakoitu.

Syy ostohaluttomuuteen löytyy röyhyttelyn hajusta, joka pinttyy tiukasti kiinni auton verhoiluun. Käytettyjenkään autojen ostajista ani harva nauttii vanhan tupakan lemusta, joten markkinat kutistuvat minimaalisiksi. Carbuyer-verkkosivun tavoittamien vastaajien mukaan 87 prosenttia autoilijoista ei ostaisi autoa, jossa on tupakoitu.

Savukkeiden polton seurauksista on vaikea päästä eroon niin tupakoijan kuin tämän auton kannalta. Monet tupakan hajun poistoon tarkoitetut tuotteet ovat tehottomia, sillä lemu takertuu tiukasti auton verhoiluun ja jopa ilmanvaihtokanaviin. Löyhkää voi yrittää raikastaa märkäimuroinnilla, antibakteerisilla puhdistusaineilla tai höyrypesurilla.

Äärimmäisissä tapauksissa mikään puhdistus ei saa hajua hälvenemään. Sen sijaan, että syytäisi rahaa turhaan kuuraamiseen, pirssissään runsaasti tupakoineen saattaa tulla halvemmaksi uusia autostaan eniten lemua itseensä imeneet kankaat, kuten kattoverhoilu sekä matot. Tämä kaikki on toki pois auton myynnistä käteen jäävistä tuloista, joten tupakointi kannattaa tiputtaa myös ajotavoista. 

Lähde: Auto Express 

***

Kuljettaja käärii sätkää moottoritiellä ajaessaan 0:28

Lue myös:

    Uusimmat