Autonomiset rekat vievät työpaikat – mutta vähentävät liikenneonnettomuuksia

Autonomiset rekat tulevat ja vievät työpaikat, kirjoittaa Tech Crunch.

Itseohjautuvat rekat ajoivat hiljattain Euroopan läpi. Rekat ajoivat itse itseään, vaikka jokaisessa rekka-autossa oli kuljettaja hätätilanteita varten.

Mikään muu teknologia ei tule vähentämään yhtä paljon työpaikkoja tai toisaalta parantamaan taloutta kuin robottirekat.

Robottirekoilla on vaikutusta myös muuhun liiketoimintaan, joka on vahvasti sidoksissa rekkoihin, kuten huoltoasemiin, moottoriteiden varrella sijaitseviin ravintoloihin ja lepopaikkoihin. Työvoimakulut tulevat laskemaan merkittävästi.

Kun laki määrittelee, kuinka kauan rekkakuski saa ajaa ilman taukoa, autonominen rekka voi ajaa lähes kokonaisen vuorokauden ajan.

Taloudellista hyötyä syntyy myös polttoaineen säästyttyä. Polttoainetehokkuuden kannalta paras nopeus on vain vähän yli 70 kilometriä tunnissa, mutta monet rekkakuskit ajavat lujempaa.

Lisäksi rekkojen synkronoitu ajaminen säästää polttoainetta, koska autot pystyvät ajamaan lähellä toisiaan, jolloin ilmanvastus ja kulutus pienenevät.

Autonomiset rekat ovat turvallisempia kuin ihmisten kuljettamat rekat. Rekat ovat osallisina monissa liikenneonnettomuuksissa, ja esimerkiksi Yhdysvalloissa rekkakuskeja menehtyy työtehtävissä enemmän kuin missään muussa ammatissa.

Viimeaikaiset kokeilut ovat osoittaneet, että autonomisten rekkojen käyttöönotto alkaa olla lähellä.

Lähde: Tech Crunch

Lue myös:

    Uusimmat