Auton vuokraaminen Virossa: helppoa ja halpaa

Autoilu on hyvä tapa tutustua eteläiseen naapuriimme Viroon. Maassa riittää paljon nähtävää Tallinnan ulkopuolellakin. Menopelin vuokraaminen Tallinnasta käy helposti ja kukkaroa liikaa rasittamatta.

Autoreissun tekeminen Viroon tai vaikka kauemmaksikin Baltiaan onnistuu ilman, että oma kulkupeli pitää kuljettaa lautalla Tallinnaan. Tallinnassa on tuttujen kansainvälisten toimijoiden lisäksi useita pienempiä vuokraamoita. Pienempien vuokraamojen kalusto ei aina ole välttämättä ihan uusinta, mutta palvelu pelaa ja hinnat ovat asiallisia.

Hintavertailu osoittaa suuret erot

MTV Autot-sivusto vertaili Tallinnan autovuokrahintoja. Ajankohdaksi valittiin sattuman varaisesti ensi vuoden toinen viikonloppu, 8.-10. tammikuuta. Vuokraus alkaa perjantaina kello 12 ja auto palautetaan samalla kellonlyömällä sunnuntaina.

Auton kokoluokaksi valittiin Toyota Corolla, tai vastaava.

Hertzin hinta on 69,95 euroa heti maksettaessa ja 117 euroa, kun maksu tapahtuu autoa noudettaessa.

Avis tarjoaa samaa kokoluokkaa 99 eurolla heti maksettaessa, ja 97 eurolla, kun vuokran maksaa haun yhteydessä.

Budgetin hinnat ovat 94 ja 110 euroa.

Sixtiltä saa auton viikonlopuksi alleen 132 eurolla.

Europcarilla pienin auto kyseiselle viikonlopulle oli Toyota RAV, sen hinta on 163 euroa ja noudettaessa 182 euroa.

Prorentin hinta on 64 euroa.

Akordin hinta on vain 44 euroa. Auto (Peugeot 307) on vuosimallia 2007, muilla firmoilla ne ovat käytännössä vuoden 2015 mallisia. Akordilla auton tilaaminen esimerkiksi satamaan maksaa 5 euroa ylimääräistä, samoin sen jättäminen muualle kuin vuokraamon toimitiloihin.

Apluss-vuoraamolta saa Skoda Octavian kyseiselle ajalle 96 eurolla.

Auto toimitetaan minne asiakas haluaa

Prorent on yksi paikallisista autovuokraamoista.

– Firmamme perustettiin vuonna 2011 ja meillä on noin 50 autoa kaikkiin eri makuihin ja kategorioihin. Asiakkaistamme noin viisi prosenttia on suomalaisia, Tonu Puuorg sanoo.

Prorent haluaa erottua muista palvelulla. Esimerkiksi Tallinnassa auto toimitetaan asiakkaan haluamaan paikkaan, ja sen voi myös jättää sovittuun paikkaan ilman lisämaksua.

– Bisnesideamme on tarjota edullista autonvuokrausta yksinkertaisilla vuokraehdoilla. Arkisin toimitamme auton asiakkaan haluamaan paikkaan ilmaiseksi kello 9-19, kun asiakas vuokraa auton vähintään kolmeksi päiväksi. Meillä ei ole kuljettajan ajokokemuksen suhteen vaatimuksia, Puuorg jatkaa.

Toisin sanoen Viron reissun autonvuokran voi päättää esimerkiksi ostoskeskuksen parkkihalliin tai ravintolan pihaan. Auto noudetaan sieltä pois sovitun mukaisesti.

Sähköä, sähköä

Viro oli ensimmäinen maa maailmassa joka rakensi latausverkoston sähköautoille. Se tapahtui vuonna 2012. Lyhyen vuokrauksen ajaksi vaihtoehto voi olla sähköauto.

Elmo-niminen yritys vuokraa esimerkiksi Nissan Leafia. Palveluun pitää rekisteröityä ja sitä käytetään matkapuhelimella. Leafin vuokran ensimmäinen tunti maksaa kuusi euroa, vuorokausivuokra on maksimissaan 39 euroa. Asiakas maksaa vain auton käyttöajasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja