Mainos

Auton ovet jäässä? Näin selätät tutun talvisen ongelman

Auton ovet jäätyvät herkästi kiinni jos tiivisteiden väliin jää edes hieman kosteutta pakkaskeleillä. Käsittelemällä auton ovitiivisteet kuminhoitoaineella varmistat, että ovet aukeavat kivuttomasti myös pakkasella.

Ovitiivisteiden käsittely kuminhoitoaineella on hyvä tehdä muutaman kerran talvikauden aikana ja aina pesun jälkeen. Pesun jälkeen on tärkeä ensin kuivata tiivisteet ja sen jälkeen levittää kuminhoitoaine tiivisteen pintaan.

Ovitiivisteiden käsittelyn yhteydessä kannattaa myös voidella lukkopesät, vaikka autossa olisikin keskuslukitus. Jos lukkopesää ei voidella, se kerää itseensä ajan myötä likaa ja kosteutta, jolloin toimintakyky heikkenee huomattavasti.

Jos keskuslukitus lakkaa toimimasta tai kaukosäätimestä loppuu patterit ja autoon tulisi päästä sisään avaimella, voi oven avaaminen osoittautua hankalaksi.

Pahimmillaan lukkopesässä on korroosiota ja ovea ei saa avaimella auki laisinkaan. Voitelemalla lukkopesät pikalukkosulalla varmistat auton lukkopesien moitteettoman toiminnan.

Lähde: Kaha

***

0:33

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja