Auton keväthuolto: Puhdistatko koskaan turvavöitä?

Rehellisesti nyt, kuinka moni puhdistaa turvavyön samalla kun siistii muun auton? Kuitenkin siihen tulee koskettua jos jonkinmoisilla sormilla. Tällä ekologisella, itsetehdyllä puhdistusnesteellä siistit turvallisesti myös kankaiset ja nahkaiset istuimet.

Turvavyö saattaa olla hyvinkin kyseenalaisessa kunnossa varsinkin jos taloudessasi on lapsia. Mehu läiskyy liikkuvassa autossa helposti, ja tahmaiset sormet löytävät aina tiensä turvavyöhön, esimerkiksi asentoa parannellessa. Turvavöiden lisäksi myös istuimet tarvitsevat säännöllistä siistimistä.

Turvavöiden ja istuinten puhdistamiseen kannattaa käyttää myrkyttömiä ekologisia puhdistusaineita, joilla saat tahrat helposti pois ja puhtaan tuoksun autoon. Savvysugar.com -sivusto neuvoo, kuinka teet itse turvallisen ja todella edullisen puhdistusnesteen.

Mitä tarvitset:

Tarvitset pienen kulhon, viisi desiä lämmintä vettä, 1 ruokalusikallisen nestemäistä astianpesuainetta, 0,5 desiä etikkaa, pehmeän pyyhkeen tai mikrokuituliinan.

Huomaa, että mikrokuituliina toimii parhaiten nihkeänä.

Näin teet itse tehokkaan puhdistusaineen:

– Sekoita yhteen lämmin vesi, astianpesuaine ja etikka. Älä säikähdä etikan tuoksua, se haihtuu kyllä.

– Etikka paitsi poistaa pahat tuoksut myös tappaa bakteereja. Astianpesuaine puhdistaa hellästi ilman myrkkyjä.

Turvavyöt:

Vedä turvavyö kokonaan ulos, ja estä sen takaisinkelautuminen kiinnittämällä puristin turvavyöhön. Voit kierittää myös pari kierrosta ilmastointiteippiä vyön ympäri niin, ettei se mahdu kelautumaan takaisin.

Vedä likainen turvavyö ulos autosta ja pyyhi voimakkaasti pesunesteeseen kastetulla liinalla. Kasta liinaa nesteeseen usein ja pyyhi kunnes tahrat ovat kadonneet.

Anna vyön kuivua kunnolla ennen kuin irrotat puristimen tai teipin, muuten se saattaa homehtua! Avaa kaikki ikkunat tai siirrä auto aurinkoiseen paikkaan. Parin tunnin päästä turvavyösi on paitsi kuiva myös ihanan raikas.

Istuimet:

Tahrat on parasta poistaa heti kun ne tulevat niin turvavöistä kuin istuimistakin.

Jos kuitenkin tahra on ehtinyt jo pinttyä, kasta liina pesunesteeseen ja hankaa turvavyötä tai verhoilua hellästi kankaan syyn suuntaan.

Lähde: Savvysugar.com

Lue myös:

    Uusimmat