Autokauppias paljastaa: Tämän vaihtoauton myynti pomppasi lähes 80 prosenttia – tietty vuosimalli kiinnosti ostajia

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Käytettyä autoa ostamassa? Katso videolta vaihtoautoketju Kamuxin vinkit autokaupoille.

Autokauppa kävi vaihtoautoliikkeissä hieman viime vuotta vilkkaampana. Perinteiset perheautot hallitsivat kesän myyntitilastoja J. Rinta-Joupin liikkeissä.

J. Rinta-Jouppi tutki vaihtoautojen myyntitilastojaan selvittääkseen kuluneen kesän suosituimmat vaihtoautomallit. Se kertoo tiedotteessaan, että yrityksen myydyin käytetty auto oli päättyneenä kesänä Ford Focus, toiseksi myydyin Volkswagen Golf ja kolmanneksi Skoda Octavia.

Focus oli suosittu erityisesti pääkaupunkiseudulla, jossa myytiin lähes neljäsosa kaikista ketjun myymistä Focuksista. Malli oli myös edelliskesän ykkönen.

Kakkossijalle yltäneen Volkswagen Golfin myynti kasvoi vuodentakaiseen verrattuna lähes kymmenen pinnaa. Tämä kasvu nosti sen Mercedes-Benzin C-sarjan sekä Skoda Octavian ohi, jotka olivat kärkikolmikossa viime vuonna.

Skoda Octavian kysyntä notkahti verrattuna viime vuoteen, mutta vain muutamalla kappaleella. Skodan malleista Octavia oli selvästi kysytyin, sillä niitä myytiin yli kolme kertaa enemmän kuin toiseksi myydyintä Skodaa eli Superbia. Octavian myydyin vuosimalli oli 2017, ja sen kysyntä kasvoi lähes 80 prosenttia.

Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan Suomessa tehtiin kesä–elokuussa yhteensä hieman yli 150 000 käytetyn auton kauppaa, mikä oli noin 4 000 autoa enemmän kuin vuosi sitten. Tänä kesänä elokuu oli ylivoimaisesti vilkkain kuukausi vaihtoautokaupassa, kun taas viime kesänä se oli selvästi hiljaisin.

"Ei tule lainkaan yllätyksenä"

Vaihtelevasta maailmantilanteesta huolimatta perinteisemmät automerkit ja -mallit pitivät pintansa myydyimpien ajoneuvojen joukossa. Myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni kertoo tiedotteessa, että kysyntä kohdistui kesän aikana hinta-laatusuhteeltaan vahvoihin merkkeihin ja malleihin.

– Kolmen myydyimmän auton kärki ei tule lainkaan yllätyksenä, Ala-Hakuni toteaa yhtiön tiedotteessa.

– Kaikkia myydyimpiä automerkkejä ja -malleja yhdistää hyvä hinta-laatusuhde, joka vetoaa suomalaisiin autonostajiin, hän jatkaa.

J. Rinta-Joupin kesän 2022 myydyimmät vaihtoautot

  1. Ford Focus
  2. Volkswagen Golf
  3. Skoda Octavia
  4. Mercedes-Benz C-sarja
  5. Volkswagen Passat

Lähteet: J. Rinta-Jouppi, Autoalan Tiedotuskeskus

Lue myös:

    Uusimmat