Autokauppias paljastaa: Näitä lisävarusteita suomalaiset himoitsevat nyt

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Käytettyä autoa hankkimassa? Älä osta sikaa säkissä, vaan kiinnitä huomiota näihin asioihin.

Millaisia lisävarusteita suomalaiset arvostavat autossaan? Näiden löytyminen omasta menopelistä voi parhaassa tapauksessa tuoda edun vaihtoautomarkkinoilla. 

Vaihtoautoketju Kamuxin myymäläpäällikkönä työskentelevä Arttu Purtanen kertoo yhtiön tiedotteessa, että korona-ajan myötä suomalaiset ovat alkaneet kaivata autoihinsa ominaisuuksia, jotka eivät ole aiemmin nousseet asiakkaiden toiveissa esiin yhtä vahvasti.

Suomalaiset ovat tyypillisesti arvostaneet etenkin ilmastointia, ja vakionopeudensäädintä, mutta nämä alkavat olla peruskauraa jo vähän vanhemmissakin vaihtoautoissa. Moni onkin alkanut kiinnittämään autokaupoilla huomiota ihan uusiin asioihin.

Asiakkaiden toiveissa korostuvat tällä hetkellä Purtasen mukaan kuljettajaa avustavat järjestelmät, ajovalojen lisäteknologia sekä vuodesta toiseen kestosuosikkeihin lukeutuva polttoainetoiminen lisälämmitin. Erityisesti avustinjärjestelmien hän uskoo kiinnostavan kuluttajia tulevaisuudessa vain enemmän ja enemmän.

– Kaikki ajamista avustavat toiminnot tulevat olemaan yhä kysytympiä. Esimerkiksi adaptiivinen vakionopeudensäädin ja autopilot-toiminnot kehittyvät kovasti ja koko ajan yleistyvät autoissa. Tämä varmasti on kehityksen ja suosion suunta, hän kertoo.

Vanha suosikki hiipuu

Yksi takavuosina tärkeään rooliin noussut lisävaruste on kuitenkin hiljalleen menettämässä suosiotaan.

Nimittäin teknologian kehittymisen myötä navigointijärjestelmälle on löytynyt korvaava vaihtoehto, eikä sitä välttämättä koeta enää yhtä pakolliseksi varusteeksi

– Navigointijärjestelmä on monelle todella tärkeä, mutta monessa tuoreemmassa autossa alkaa jo olla ominaisuuksia, joilla saa älypuhelimen yhdistettyä auton näyttöön. Sitä kautta saa osassa autoista myös navigoinnin päälle, Purtanen huomauttaa.

Asiakkaat yhä tietoisempia

Purtanen on työssään huomannut myös, että asiakkaat tiedostavat jo varsin tarkasti, millaisia lisävarusteita toivovat ja ymmärtävät niiden vaikutuksen auton arvoon.

– Asiakkaat ovat jatkuvasti tietoisempia lisävarusteista ja varsinkin niiden vaikutuksesta esimerkiksi jälleenmyynnin kannalta. He tuntuvat hyvin tiedostavan, mikä varuste on tärkeä.

Lisävarusteiden vaikutus näkyy Purtasen mukaan myös merkkikohtaisesti.

– Yhdessä automerkissä tietty varuste painaa enemmän kuin toisessa. Tietysti jokaisella on omat mieltymykset, mitä lisävarusteita kukin arvostaa.

"Ei se huono voi olla, kun myyjäkin kehui"

MTV Uutisten liikenneturvallisuusasiantuntija, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen on aiemmin vinkannut, että ”ei se huono voi olla, kun myyjäkin kehui” -ajattelutapaan ei pidä sortua.

– Valitettavasti jopa merkkiliikkeissä on myyjiä, jotka tietävät autoista yllättävän vähän.

Vesalainen suosittelee perehtymään autokaupoilla itse autoon ja sen varusteisiin ennen ostopäätöksen tekoa.

– Mieti tarkasti, mitä varusteita kannattaa priorisoida muiden edelle. Ajonvakautus-, kaistallapysymis- ja hätäjarrutusjärjestelmä pelastavat varmemmin onnettomuudelta kuin hierovat etuistuimet, lasikatto tai pähkinäpuukojelauta.

Lähde: Kamux

Lue myös:

    Uusimmat