Mainos

Autokaistatappojen todistaja: Juuri ennen ampumisia riideltiin silmälaseista

Yksi avoautosta selvinneistä kertoi, että juuri ennen ampumisia avoautoseurueen ja Esa Åkerlundin välillä oli ollut riitaa silmälaseista. Todistajan mukaan Åkerlund oli läpsäissyt etupenkillä istuneelta silmälasit. Uhriksi joutunut mies oli huitaissut ja osunut Åkerlundiin. Tämän jälkeen tilanne oli kärjistynyt ampumisiin.

Heinäkuussa aamuyöllä Porvoon McDonaldsin autokaistalla tapahtunutta kolmen ihmisen tappoa puidaan Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Kun avoauto tuli McDonaldsin autokaistalle siinä ei ollut muita autoja. Pian perään oli tullut Toyota Landcruiser.

Todistaja kertoi Åkerlundin seurassa olleen 21-vuotiaan provosoineen jonkinlaista riitaa. Todistaja istui avoauton takapenkillä kuljettajan takana.

- Jotain siinä oli ja meistä joku kysyi häneltä, että onko meillä jotain ongelmia, mies kertoi.

Riitaa vai läppää?

Haastoiko jotain riitaa vai oliko se läpänheittoa, syyttäjä Joakim Holmström kysyi.

- Riidanhakuista se oli. Hän meni hetkeksi pois ja sitten tuli toinen mies paikalle lisäksi.

- Sen jälkeen se oli asiallista keskustelua. Toinen, vanhempi mies kysyi moottoritehoista. Se kerrottiin ja moottoritehoa haukuttiin liian pieneksi.

- Åkerlund sanoi, että heidän maastoautolla pystyy ajamaan meidän avoauton yli. Kaverini etupenkillä totesi, että autot on tarkoitettu eri tarkoitukseen.

- Kupletin juoni muuttui riidanhakuiseksi. Keskustelua en tarkkaan muista, mutta provosoivaa se oli. Jokaiseen kommenttiimme tuli aika hyökkäävä kommentti. Kun tupakkaan pyydettiin tulta, niin sanoimme toisen kaverin polttavan. Heidän mukaan tuli oli loppu, mutta meidän autossakaan ei tulta ollut.

- Yritimme päästä tilanteesta pois ja se laitettiin kovemmalle. Mitään provosoivaa musiikkia se ei ollut, vaan Esa Pakarista.

Silmälasiriita

- Sitten se muuttui riidaksi. Åkerlund otti etupenkillä istuneelta kaverilta lasit pois ja heitti ne mäkeen. Kaverini yritti kurottaa niitä laseja takaisin ja kaapi laseja takain. Huitaisu osui varmaan Åkerlundiin. Seuraavaksi Åkerlund astui lasien päälle ja Åkerlund lähti autosta hakemaan jotain.

- Kauaa hän ei ollut poissa. Kuljettaja, raskaana ollut avovaimoni oli noussut autosta ja lähdin itsekin nousemaan. Näin kun Åkerlund ampui autosta nousemassa ollutta kaveriani rintakehään. Hän kaatui kuljettajan jalkatilaan, jolloin kaasu meni pohjaan ja auto kävi hetken täysillä kierroksilla.

- Juoksin avovaimoni kanssa pakoon. Hetkisen päästä tuli lisää laukauksia. Kehotimme kaikkia lähellä olleita poistumaan.

- Näin, kun Landcruiser lähti pois.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.