AL: Perheenisä ajoi oudolla tiellä, jossa liikennemerkit olivat lumen peittämiä – poliisilta ei armoa

Aamulehti kertoi eilen tiistaina oululaismiehestä, joka oli saanut ylinopeussakot Rovaniemellä. Mies osasi kameran välähtäessä aavistella sakkoja, koska edellinen nopeusrajoituksen ilmaiseva liikennemerkki oli ollut lumen peitossa.

Oululainen Antti Seppälä kertoo Aamulehdelle olleensa matkalla Rovaniemellä sijaitsevaan Santaparkiin perheensä kanssa. Tie ei ollut tuttu, eikä Seppälä tajunnut hidastaa vauhtiaan riittävästi, sillä ennen kameratolppaa ollut liikennemerkki oli lumen peittämä.

Seppälän ylinopeudeksi mitattiin kahdeksan kilometriä tunnissa 60:n alueella, mistä oli seurauksena 170 euron rikesakko. Hetkeä aiemmin nopeusrajoitus oli ollut 80 kilometriä tunnissa. Seppälä kertoo kiistäneensä sakon vedoten vieraspaikkakuntalaisuuteensa sekä lumen peittämään liikennemerkkiin, josta hän oli käynyt ottamassa myös valokuvan. Poliisi suhtautui Seppälän mukaan ymmärtäväisesti, mutta ei perunut sakkoa.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein kertoi Aamulehdelle, että massavalvonnassa, kuten automaattisessa nopeusvalvonnassa, armoa ei anneta.

– Jos hyväksyisimme tällaiset selitykset, se veisi pohjan koko kameravalvonnalta. Talvella on aina joku liikennemerkki lumen peitossa jossakin päin maata. Voisimme lopettaa koko automaattisen nopeusvalvonnan talveksi, Pasterstein kertoo lehdelle.

Pasterstein muistuttaa, että kuljettajalla on korostettu selonottovelvollisuus liikenteessä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että autoilijalla ei ole oikeutta ajaa ylinopeutta, vaikka nopeusrajoituksen ilmaisevat liikennemerkit olisivat lumen alla, vaan nopeusrajoituksesta on otettava itse selvää. Lain mukaan liikennemerkkien kunnossapito kuuluu tienpitäjälle.

***

0:45

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.