”Auto oli kuin rikospaikka” – formulakuski sai fasaanin suoraan päähänsä 170 kilometrin tuntivauhdissa

Brittikuski Tommy Foster koki järkytyksen Formula 4 -luokan kilpailussa Croftin radalla Englannissa, kun kookas fasaani lensi suoraan päin hänen kypäräänsä. Raju tapaus tallentui auton onboard-kameraan.

17-vuotias Foster oli palaamassa varikolle linnun lennettyä kohti suoraan päin kuljettajaa. Vaikka lintu repesi törmäyksessä kappaleiksi, iskun voima notkautti kuljettajan päätä rajusti taaksepäin. Foster kertoo saaneensa tapauksesta mojovan päänsäryn.

– Olin juuri jarruttamassa ennen osumaa, joten liikuin 170 kilometriä tunnissa. Minulla ei ollut yhtään aikaa reagoida, Foster kertoi The Sun -lehdelle.

– Näin sen vilaukselta, mutta se lensi liian nopeasti. Luulin sitä puluksi, mutta se osoittautui fasaaniksi. Tuntui kuin joku olisi heittänyt minua tiiliskivellä kypärään.

Foster ei ollut täysin sulkenut kypäränsä visiiriä kiinni, ja fasaanin osuma sai visiirin aukeamaan kokonaan. Nuori kuski oli onnellinen, että visiiri kuitenkin kesti iskun.

Varikolle palatessa tiimiä odotti karmea näky.

– Olin yltä päältä höyhenissä. Niitä oli moottorin ilmanottoaukoissa ja takasiivessä. Se näytti kuin rikospaikalta, Foster kauhisteli.

Lue myös:

    Uusimmat