Mainos

Auto jumittui tasoristeyksen puukanteen Joroisissa, juna ruhjoi korjauskelvottomaksi – aura-auto saattoi nostaa puulankut

Joroisissa Leväsen tasoristeyksessä tapahtui tapaninpäivänä iltapäivällä henkilöauton ja tavarajunan törmäys. Tapahtumien kulku on nyt alustavasti selvinnyt poliisille ja Rataliikennekeskukselle. Onnettomuuden syistä ei ole vielä täyttä varmuutta, mutta runsas lumisade mahdollisesti vaikutti onnettomuuden tapahtumiseen.

Autossa oli kuljettaja ja yksi matkustaja. Molemmat selvisivät tilanteesta vammoitta. 

Varkauden poliisiaseman esimiehen, rikoskomisario Harri Pöystin mukaan näyttää alustavasti siltä, että onnettomuus aiheutui tasoristeyksen puukanen lankuista, joiden pitäisi helpottaa kiskojen ylittämistä autolla.

– Puukansi oli vielä tuntemattomasta syystä vaurioitunut ja sen takia takavetoinen auto oli jäänyt kiinni tasoristeykseen. Poliisipartio kävi törmäyksen jälkeen paikalla, ja totesi puukannen lankkujen jostakin syystä nousseen normaalia tasoaan korkeammalle, Pöysti kertoo MTV Uutisille.

Kun kuljettaja huomasi auton jumittuneen tasoristeykseen, hän ja matkustaja poistuivat autosta ja kuljettaja soitti traktorin hinausavuksi.

Apu ei kuitenkaan ehtinyt ajoissa paikalle. Pieksämäen suunnasta oli tulossa tavarajuna, joka ehti tasoristeykseen Pöystin mukaan joitakin minuutteja sen jälkeen, kun matkustajat olivat poistuneet autosta. Törmäys tapahtui noin kello 17.50.

Juna ruhjoi auton korjauskelvottomaksi. Auto päätyi katolleen ratapenkalle. Juna ei vaurioitunut törmäyksessä.

Aura-auto ehkä nostanut lankkuja

Liikennepäällikkö Jorma Laaksonen Rataliikennekeskuksesta vahvistaa, että ylikäytävän lankutuksessa oli vaurioita. Hän sanoo, että runsas lumisade on saattanut välillisesti vaikuttaa onnettomuuden tapahtumiseen.

– On mahdollista, että aura-auto on lunta auratessaan nostanut ylikäytävän lankkuja. Nyt kun siellä on paljon lunta, se on todennäköistäkin. En pysty täydellä varmuudella sanomaan, että niin on käynyt nytkin, mutta sellaisia tapauksia meillä on ollut.

Tasoristeys saatiin korjattua jo tapaninpäivän iltana vähän ennen yhtätoista.

– Kunnossapitäjä kiinnitti ylikäytävälle uudet lankut ja sen jälkeen tasoristeys on ollut normaalisti käytössä, Laaksonen kertoo.

Törmäys aiheutti tavarajunan myöhästymisen lisäksi yhden Joensuu-Pieksämäki henkilöjunaparin korvaamisen linja-autoilla.

Runsas lumi on kuitenkin aiheuttanut samalla seudulla häiriöitä junaliikenteeseen tänäänkin. Joensuu-Pieksämäki -junia on tänään korvattu takseilla ja linja-autoilla, koska lumen paino on kaatanut puita kiskoille Heinävedellä Varkauden itäpuolella.

Leväsen tasoristeys sijaitsee Pieksämäen ja Varkauden välillä Joroisten kunnassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.