Mainos

Auto ei pian tarvitse avainta

1:32

Ihmiset ovat tottuneet käyttämään autoja fyysisillä avaimilla. Nyt tähän tulee muutos.

Autoteollisuutta mullistavassa ratkaisussa Volvo aikoo ensimmäisenä autonvalmistajana tarjota asiakkailleen autoja ilman avaimia vuodesta 2017 lähtien.

Volvon asiakkaille tarjotaan älypuhelinsovellusta, joka korvaa fyysisen avaimen digitaalisella avaimella.

Innovatiivinen Bluetooth-pohjainen tekniikka antaa Volvon asiakkaille enemmän joustavuutta ja uusia tapoja käyttää ja jakaa autoja.

Uuden sovelluksen avulla voi tehdä samoja asioita kuin perinteiselläkin avaimella. Sillä voi esimerkiksi lukita ja avata ovet tai takaluukun, ja käynnistää moottorin.

Uusi tekniikka tarjoaa asiakkaille myös mahdollisuuden vastaanottaa sovelluksessa useampia digitaalisia avaimia.

Unohda autovuokraamojonot

Sovellusta käyttämällä ihmiset voivat esimerkiksi varata ja maksaa vuokra-auton missä päin maailmaa tahansa ja saada digiavaimen suoraan puhelimeen.

Vuokraamolle saavuttuaan asiakas voi paikantaa auton GPS:n avulla, avata lukituksen ja lähteä matkaan. Näin hän välttyy turhauttavalta jonottamiselta esimerkiksi lentokenttien vuokraamotiskeillä.

Volvon digitaalisen avaimen ansiosta auton jakamisesta tulee yksinkertaista ja kätevää. Volvon omistajat voivat lähettää digitaalisen avaimen toisille ihmisille älypuhelimen välityksellä, jotta perheenjäsenet, ystävät tai työtoverit voivat käyttää autoa.

– Liikkumistarpeet kehittyvät, ja asiakkaamme odottavat, että auton käyttäminen on mutkatonta. Innovatiivisella digitaaliavaintekniikalla on potentiaalia muuttaa Volvojen käyttötapaa ja jakamista. Sen sijaan, että auto seisoo käyttämättömänä koko päivän pysäköintialueella, sitä voi käyttää useammin ja tehokkaammin omistajan toiveiden mukaan, kertoo Volvo-johtaja Henrik Green.

Göteborgissa testataan

Volvo testaa tekniikkaa vuoden 2016 keväällä yhdessä autojen jakamiseen erikoistuneen Sunfleet-yrityksen kanssa, joka sijaitsee Göteborgin lentokentällä Ruotsissa. Vuonna 2017 uusi digitaaliavaintekniikka asennetaan rajalliseen määrään kaupallisesti saatavilla olevia autoja.

– Jaettuun avaintekniikkaan liittyy luonnollisesti monia kysymyksiä. Tutkimme kiinnostuneena, kuinka tätä tekniikkaa voisi käyttää tulevaisuudessa, ja olemme avoimia tuoreille ajatuksille, lisää Volvon uusien autojen erikoistuotteiden johtaja Martin Rosenqvist.

Volvo on uusien digitaaliavainsovellusten pioneeri. Vuonna 2015 ruotsalainen premium-autojen valmistaja lanseerasi maailman ensimmäisen sovelluksen, jonka avulla kauppa voi toimittaa verkko-ostokset suoraan asiakkaan autoon kertakäyttöistä digitaaliavainta käyttämällä. Nyt digitaaliavaintekniikka tulee myös asiakkaiden saataville.

Fyysisiä avaimia tarjotaan jatkossakin asiakkaille, jotka haluavat niitä.

Volvon innovatiivinen avaimettoman auton tekniikka esitellään ensimmäisen kerran Mobile World Congress 2016 -tapahtumassa 22. helmikuuta alkaen Barcelonassa, Ericssonin osastolla.

---

Tiesitkö, mistä löydät kauko-ohjainavaimen vara-avaimen?

1:23

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.