Mainos

Autiomaahan nousee miljardin maksava kaupunki, johon ei haluta ainuttakaan asukasta

Yhdysvalloissa keskelle New Mexicon autiomaata on nousemassa uusi kaupunki ensimmäisen atomipommin testauspaikan ja Meksikon rajan välille.

35 000 asukkaalle suunniteltuun kaupunkiin tulee moderni liike-elämän keskus, siistejä asumalähiöitä, tuliteriä katuja, puistoja, ostoskeskuksia ja kirkko.

Kukaan ei tule kaupungissa kuitenkaan asumaan.

Kyseessä on CITE-projekti (Center for Innovation, Testing and Evaluation), täyteen mittakaavaan rakennettu normaali amerikkalaiskaupunki, jota on tarkoitus käyttää koealustana uusien teknologien kehittämiseen.

Noin miljardin dollarin arvoista projektia johtaa telekommunikaatio- ja tekniikkafirma Pegasus Global Holdings, kertoo CNN.

CITE-kaupunkiin ollaan rakentamassa muun muassa erikoisalueita, joissa keskitytään kehittämään uusia maanviljelytapoja, energiantuotantoa tai vedenkäsittelyä.

– Visiomme on ympäristö, jossa uusia tuotteita, palveluita ja teknologioita voidaan esitellä ja testata häiritsemättä jokapäiväistä elämää, Pegasuksen toimitusjohtaja Robert Brumley kommentoi CNN:lle.

Kaupungissa voidaan testata esimerkiksi kuskittomia ajoneuvoja interaktiivisilla teillä tai vaihtoehtoisia energianlähteitä täydessä mittakaavassa. Koteja voidaan suunnitella kestämään luonnonkatastrofeja.

– Tänne voi tuoda uusia asioita, joita voi testata rasituksella, rikkomisella ja selvittää, millaiset asiat johtavat odottamiin seurauksiin, Brumley sanoo

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja