Mainos

Australiassa miehen epäillään sytyttäneen maastopalon, koska halusi suojella kannabisviljelmänsä – kolmen päivän päästä palo peitti alleen jo 10 000 hehtaaria

Tuhoisien metsäpalojen piinaamassa Australiassa viisikymppinen mies on joutunut oikeuden eteen syytettynä yhden palon tahallisesta sytyttämisestä.

Poliisin mukaan mies sytytti torstaina Eborissa Uudessa Etelä-Walesissa palon, koska halusi suojella kannabissatoaan. Miehen tarkoituksena oli ilmeisesti yrittää palomiesten käyttämää tekniikkaa, jonka avulla poltetaan pois haitallisia paloja levittävää aluskasvillisuutta. Tuli kuitenkin karkasi nopeasti hallinnasta eikä mies yrittänyt sammuttaa paloa.

Eborissa riehuva palo on edelleen voimissaan kolme päivää myöhemmin ja se on peittänyt alleen noin 10 000 hehtaaria.

Viranomaiset uskovat, että myös osa muista itäistä Australiaa peittävistä paloista on tahallaan sytytettyjä. Ihmisiä pyydetään kertomaan palojen syttymiseen liittyvistä havainnoistaan.

Useita viikkoja jatkuneissa paloissa on kuollut ainakin neljä ihmistä ja 300 kotia on tuhoutunut liekkeihin. Sunnuntaina Uudessa Etelä-Walesissa ja Queenslandissa riehui yhä noin 130 paloa. Kuivuus ja kuumuus vaikeuttavat niiden sammuttamista.

Lue lisää: 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja