Kauhuskenaariot kävivät toteen: Australiassa kaksi massiivista maastopaloaluetta yhdistyivät 600 000 hehtaarin ”megapaloksi”

4:06
Tuuli synnytti uuden megapalon Australiassa – näytämme, miten laajoja palot nyt ovat.

Kovat tuulet ja yli 40 asteen helle ovat saaneet kaksi suurta maastopaloa yhtymään yhdeksi jättipaloksi Victorian osavaltiossa Australiassa, kertoivat viranomaiset perjantaina.

Tulessa on nyt yli 600 000 hehtaaria maastoa eli noin kolme kertaa Suur-Lontoon kokoinen alue.

Uuden Etelä-Walesin osavaltion pääministerin Gladys Berejiklianin mukaan osavaltiossa loimottaa nyt yli 130 tulipaloa, ja niistä yli 50 leviää hallitsemattomasti.

Kymmenettuhannet ihmiset osoittivat perjantaina Australiassa mieltään hallituksen ilmastopolitiikkaa vastaan. Protestoijat vaativat muun muassa fossiilisten polttoaineiden vähentämistä ja konservatiivipääministeri Scott Morrisonin eroa.

Maastoa palanut kymmenen miljoonaa hehtaaria

Australian maastopaloissa on tähän mennessä kuollut ainakin 26 ihmistä ja yli 2 000 kotia on tuhoutunut. Maastoa on palanut noin kymmenen miljoonaa hehtaaria eli alue, joka on suurempi kuin Portugalin valtio. Helpotusta ei ole myöskään näköpiirissä, sillä sadekuuroja tai viileämpiä lämpötiloja ei ennusteta lähiaikoina.

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa kuultiin perjantaina australialaisen toimittajan Sarah Hudsonin haastattelu, jossa hän kertoi olevansa peloissaan palojen etenemisestä. Hän ei ole itse paloalueella, mutta hänen vanhempiensa talo on vaarassa palaa.

– En tiedä yhtään ihmistä, johon palot eivät vaikuttaisi. Tällä hetkellä on hyvin todennäköistä, että joudut pelkäämään tulta omalla takapihallasija ilmaa, jota hengität. On vaikea kuvailla sitä pelon tunnetta, joka kaikilla on, kertoo Hudson.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja