Australian pääministeri hermostui Kiinan ulkoministeriön "iljettävästä" Twitter-viestistä – Zhao Lijian julkaisi lavastetun ja raa'an kuvan australialaisesta sotilaasta

USA:n vetäytymisaikeet Afganistanista voivat vaikuttaa suomalaissotilaisiin – näin tilannetta kommentoi puolustusministeri Antti Kaikkonen 3:10
Katso myös video: USA:n vetäytymisaikeet Afganistanista voivat vaikuttaa myös suomalaissotilaisiin – näin tilannetta kommentoi puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Australian pääministeri Scott Morrison vaati maanantaina Kiinalta anteeksipyyntöä maan ulkoministeriön tiedottajan julkistaman "iljettävän" Twitter-viestin jälkeen.

Tiedottaja Zhao Lijianin tviitissä on lavastettu kuva australialaiseen univormuun pukeutuneesta sotilaasta, joka pitää veristä veistä afganistanilaisen lapsen kurkulla.

Taustalla on Australiassa aiemmin paljastunut tieto, jonka mukaan maan erikoisjoukot olivat syyllistyneet siviilien ja sotavankien laittomiin teloituksiin Afganistanissa.

Morrisonin mukaan moista viestintää hallinnon viralliselta Twitter-tililtä ei voi mitenkään perustella ja Kiinan hallituksen sietäisi hävetä.

Kiinan ulkoministeriön toinen tiedottaja sanoi maanantaina, että häpeämiseen ja anteeksipyyntöihin on syytä Australialla.

Pääministeri Morrison on pyytänyt anteeksi Afganistanilta, ja 19:ää australialaissotilasta vastaan on käynnissä sotarikostutkinta.

Lue myös:

    Uusimmat