Australian osavaltio pakottaa kansalaiset äänestämään koronapandemiasta huolimatta – tottelemattomille rapsahtaa sakko: "Ei tässä ole riskiä"

0:53
Ihmiset rynnivät hellepäivänä uimarannoille rajoituksista huolimatta Australiassa – viranomaiset joutuivat sulkemaan rannan

Queenslandin osavaltiossa Australiassa äänestetään lauantaina paikallisvaaleissa, jotka järjestetään koronavirusepidemiasta huolimatta.

Äänestämättä jättämisestä seuraa reilun 130 Australian dollarin (vajaan 72 euron) sakko.

Katso yllä oleva video: Ihmiset rynnivät hellepäivänä uimarannoille rajoituksista huolimatta Australiassa – viranomaiset joutuivat sulkemaan rannan!

Vaikka monet osavaltion kolmesta miljoonasta äänioikeutetusta olivat äänestäneet ennakkoon, muodostui äänestyspaikkojen ulkopuolelle pitkiä jonoja, koska äänestäjiä oli ohjeistettu pysymään vähintään 1,5 metrin päässä toisistaan.

– Ei tässä ole riskiä. Täytyy muistaa, että riski on kaupassa käydessä paljon suurempi, kertoi osavaltion terveysviranomaisten edustaja Jeannette Young.

Australiassa on suljettu muun muassa kaikki ravintolat, elokuvateatterit ja pubit. Hautajaisiin saa osallistua vain kymmenen ihmistä ja häihin viisi.

– Oman perheenjäsenensä hautajaisiin ei saa osallistua, mutta jos asut Queenslandissa, sinun on pakko äänestää. Se on varsinainen vitsi, kirjoitti australialainen paraurheilija Dylan Alcott Twitterissä.

Australiassa on todettu yli 3 500 koronavirustartuntaa, ja 14 ihmistä on kuollut.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja