Rakennustyöläiset seisauttivat Melbournen liikenteen – pitivät lounastauon kadulla, protestoivat uusia koronarajoituksia

0:56
Rakennustyöläiset tukkivat Melbournen kadut perjantaina.

Rakennusalan työntekijät ympäri Melbournea vastustivat alan työntekijöihin kohdistuneita uusia koronarajoituksia lounastamalla keskellä kaupungin vilkkaimpia katuja, kertoo Sky News Australia.

Rakennustyöläiset pysäyttivät liikenteen perjantaina kokoontumalla muovituolien kanssa kaupungin kaduille.

Työläiset pakotettiin kaduille tauoillaan, koska Australian Victorian osavaltion viranomaiset olivat kieltäneet taukotilojen käytön minimoidakseen viruksen leviämisriskiä.

– Rakennusalalla työskentelee paljon ihmisiä ja he kun nauttivat ruokaa ja juomaa pienessä tilassa, se on merkittävä tartuntariski, Victorian osavaltion edustaja Jeroen Weimar sanoi perjantaina.

Weimarin mukaan taukotilojen rajoitukset ovat pieni hinta, koska monet ovat joutuneet lopettamaan työnsä kokonaan.

Osavaltiossa 510 rekisteröityä paikallista tapausta

Australian pääministeri Daniel Andrews ilmoitti perjantaina, että Victorian osavaltiossa oli rekisteröity 510 uutta koronatapausta perjantaina. Osavaltion rokotusaste saavutti perjantaina 70 prosentin rajan.

Torstaina julkistettujen uusien rajoitusten mukaan rakennustyöläisten on saatava tai varattava ensimmäinen rokote 23. syyskuuta mennessä.

Työläiset eivät voi matkustaa Melbournesta muille Victorian osavaltion alueille, mutta tavaroiden toimittaminen on sallittua.

Rakennusalan työntekijöiden matkustuskielto liittyy tapaukseen, jossa kolme työläistä veivät viruksen muualle Victoriaan, mikä johti Ballaratista alkaneeseen tartuntojen lisääntymiseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja