Australian GP on jo vaarassa, FIA-pomo Jean Todt varoittaa muistakin muutoksista – "Tämä ei valitettavasti ole ohi"

1:20
Kauden 2020 avausosakilpailu peruttiin Australiassa vasta juuri ennen GP-viikonlopun alkua

F1 on esitellyt ensi kaudeksi ennätyksellisen pitkän, 23 osakilpailusta koostuvan kalenterin. FIAn puheenjohtaja Jean Todt kuitenkin varoittaa, ettei kaudesta todennäköisesti ole tulossa aivan tavallista.

Autosport uutisoi maanantaina, että kauden 2021 avausosakilpailu Australiassa on vaarassa koronatilanteen vuoksi. Tarkoituksena on tässä vaiheessa siirtää Australian GP:tä myöhemmäksi. Kilpailu on alkuperäisen suunnitelman mukaan määrä ajaa 21. maaliskuuta.

Mikäli Australian GP:tä ei päästä ajamaan omalla paikallaan, mahdollista on, että kausi voisi alkaa viikkoa myöhemmin Bahrainista, missä ajettiin viime kauden lopulla kaksikin osakilpailua.

Todt huomauttaa, että pandemian ollessa yhä voimissaan odotettavissa on muitakin kalenterimuutoksia – eikä vain F1:ssä.

– Tämä ei valitettavasti ole ohi. Aloitamme taas puhtaalta paperilta. Luvassa on erilaisia sulkuja ja eristyksiä, virus on yhä keskuudessamme. Edistystä on tapahtunut. Odotamme lääkettä, joka on hyväksi kaikille, Todt sanoi Motorsportin mukaan.

– Mutta olen varma, että lähiaikoina kuulemme aika monestakin mahdollisesta muutoksesta erilaisiin kalentereihin. Elämä koronakriisin jälkeen on hyvin erilaista. Mielestäni puolet ensi kaudesta on sellaista, jota emme voisi odottaa normaalilla kaudella.

Todt ylistää sitä, miten F1-sarja saatiin vietyä läpi kaudella 2020.

– Se oli upea kausi, johon sisältyi paljon luovuutta. Haluan korostaa Chase Careyn roolia ja hänen johtajuuttaan yhteistyössä FIAn kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja