Australialainen ruokakauppa yritti auttaa asiakkaitaan sosiaalisen etäisyyden säilyttämisessä – kuva osoittaa, kuinka hyvin ohjeistus meni perille

Koronapaniikki tyhjensi ruokahyllyt Helsingissä – MTV kysyy, miksi ihmiset hamstraavat 3:15
Koronapaniikki tyhjensi ruokahyllyt Helsingissä.

Kuva osoittaa, ettei australialaisen ruokakaupan ohjeistus mennyt ihan kaikille perille.

Ihmisiä ympäri maailmaa on kehotettu nyt pysymään kotona vallitsevan koronapandemian vuoksi. Ystävien tai sukulaisten luona ei nyt sovi vierailla, ja ulkoillessakin on syytä pitää etäisyyttä muihin ihmisiin

Ruokakaupassa on kuitenkin pakko käydä, ja moni kauppa onkin ryhtynyt toimenpiteisiin, joilla yritetään estää viruksen leviämistä asioinnin yhteydessä. Suomalaiskaupoissa kassoja on suojattu pleksilaseilla, kassakapuloita on poistettu ja paistopistetuotteet on pussitettu valmiiksi. Lisäksi kaupoissa on muistutuksia, joissa asiakkaita kehotetaan huomioimaan etäisyys toisiin vaikkapa jonottaessa.

Eräs australialainen supermarket yritti myös auttaa asiakkaitaan kohtuullisen turvavälin pitämisessä muihin, kertoo News.com.au. Etelä-Australian Noorwoodissa sijaitseva Foodland-kauppa merkitsi lattialle sinisen nuolen osoittamaan yksisuuntaista kulkua käytävällä. Yhteen suuntaan kulkemalla asiakkaat välttäisivät ruuhkakulkua edes jonkin verran ja sosiaalinen etäisyys säilyisi kohtuullisena.

Miten kauppa sitten onnistui? Alun perin Adam Chambers -nimisen miehen nappaamassa, sittenmmin paikalliseen Instagramin huumoriryhmään jaetussa kuvassa asiakas kulkee kyllä käytävällä, mutta juuri päinvastaiseen suuntaan kuin mihin nuoli osoittaa.

– Näyttää sujuvan hyvin, kuvan saatteessa keljuillaan kaupan idean omaksumiselle.

Kuvalla on yli 11 000 tykkäystä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

"Miten sen voisi olettaa toimivan..."

Kommentoijat pitivät kaupan ideaa hyvänä, mutta yllätyksenä ei tuntunut tulevan se, ettei nuoli auennut asiakkaille.

– Se on kyllä oikeasti hyvä idea, totesi eräs kommentoija.

– Se ei toimi tielläkään, miten sen voisi olettaa toimivan supermarketissa, nauroi toinen.

– Tämä on niin hyvä idea suosikkisupermarketiltani, ja niin klassista käytöstä vähiten suosimaltani lajilta (suurelta yleisöltä), totesi toinen.

Kommentoijista moni kertoi nähneensä yhden suunnan taktiikkaa muissakin kaupoissa.

Tyly tosiasia on, ettei metrin tai parin turvavälistä välttämättä ole edes hyötyä, ainakaan tarpeeksi suurta, sillä koronavirus leviää ilmeisesti myös ilmassa: Aalto-yliopiston apulaisprofessori Ville Vuorinen  ei luottaisikaan edes kahden metrin turvaväliin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat