Mainos

Australia protestoi Saudi-Arabian investointitapahtumaa: "Uusien tietojen valossa osallistuminen se ei ole sopivaa"

2:11

Australia on vetäytynyt pois Saudi-Arabiassa järjestettävästä investointitapahtumasta protestina sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhasta, kertoo uutistoimisto Reuters. 

Yllä olevalta videolta voit katsoa uutisjutun Khashoggin kuolemasta. 

Australian hallinnon edustaja kertoi päätöksestä tänään lauantaina.

Australian ulko- ja kauppaministerien mukaan osallistuminen Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa järjestettävään kokoukseen ei ole tässä tilanteessa mahdollinen. 

Tapahtuman nettisivuilla investointeihin keskittyvää tapahtumaa kuvailaan "maailman visionaarisimpien ja vaikutusvaltaisimpien johtajien" kohtaamispaikaksi. 

– Uusien tietojen valossa olemme päättäneet, että Australia ei voi virallisesti osastua Future Investment Initiative -tapahtumaan Riadissa. Se ei ole sopivaa, Australian ulkoministeri Marise Payne ja kauppaministeri Simon Birmingham kertovat yhteistiedotteessa. 

Juttu jatkuu videon jälkeen. 

2:28

MTV Uutiset kertoi aiemmin tänään, että Saudi-Arabia vahvisti tiedon, että toimittaja tapaettiin Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa, Turkissa. Saudi-Arabian mukaan Khashoggi kuoli tappelussa.

Maan väiteitä on pidetty yleisesti epäuskottavina.

Esimerkiksi Helsingin yliopiston Lähi-idän tutkimuksen professori Hannu Juusola kertoi Ylen haastattelussa, että Saudi-Arabian väittämät toimittajan kuolemaan johtaneista tapahtumista ovat epäuskottavia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.