Trump: Saudi-Arabian selitys sauditoimittajan kuolemasta uskottava

Trump: Uskon, että Saudi-Arabian selitys sauditoimittajan kuolemasta uskottava 0:17

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kuvailee saudiarabialaisen toimittajan kuolemaa maan konsulaatissa uskottavaksi.

Saudi-Arabia myönsi vihdoin viime yönä Suomen aikaa, että kriittisesti maasta puhunut toimittaja Jamal Khashoggi kuoli konsulaatissa. Saudi-Arabian valtiontelevision mukaan tutkimukset osoittavat, että Istanbulin konsulaatissa alkoi tappelu, jossa Khashoggi kuoli. 18 saudia on otettu kiinni tapaukseen liittyen.

Valkoinen talo on vaatinut läpinäkyvää tutkintaa taposta. Valkoisen talon tiedottajan Sarah Sandersin mukaan Valkoinen talo tulee seuraamaan tarkasti tutkintaa.

Trump totesi toimittajille puhuessaan, että Saudi-Arabialta kuoleman myöntäminen ja pidätysten tekeminen on hyvä ”ensimmäinen askel”.

Washington Postin mukaan Trump sanoo haluavansa puhua Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammed bin Salmanin kanssa ennen kuin Yhdysvallat päättää mahdollisista jatkotoimista.

Trump totesi myös, että jos Saudi-Arabiaan päätetään kohdistaa sanktioita, niin ne eivät saisi vaarantaa isoja asetilauksia, jotka Saudi-Arabia on tehnyt.

Muualla Saudi-Arabian selitys tappelusta on herättänyt laajaa epäuskoa. Esimerkiksi Twitterissä spekuloidaan yhä, mitä konsulaatissa oikeasti tapahtui ja pitkittikö Saudi-Arabia tapon myöntämistä vain pelatakseen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat