Mainos

Trump ei ole tyytyväinen selitykseen Khashoggin kuolemasta, useat maat boikotoivat Saudi-Arabian investointitapahtumaa

2:11

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo, ettei ole tyytyväinen Saudi-Arabian selitykseen siitä, miten sauditoimittaja Jamal Khashoggi kuoli Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa.

Trump sanoi, että pian saadaan tietää, puhuuko Saudi-Arabia totta. Trumpin mukaan hän saa tietää asiasta todella pian, sillä hänellä on upea ryhmä ihmisiä sekä Turkissa että Saudi-Arabiassa.

Saudi-Arabian mukaan Khashoggi kuoli Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa nyrkkitappelun seurauksena. Saudi-Arabia on kutsunut toimittajan kuolemaa valtavaksi virheeksi ja vakuuttanut, ettei toimittajaa ollut tarkoitus tappaa.

Saudi-Arabian kruununprinssi ja Yhdysvaltain valtionvarainministeri tapasivat

Useat tahot ovat vaatineet Khashoggin kuoleman perinpohjaista tutkimista. Useat maat ovat myös boikotoineet Saui-Arabiassa järjestettävää investointitapahtumaa. MTV Uutiset kertoi aiemmin Australian boikotoivan tapahtumaa. 

Juttu jatkuu videon jälkeen. 

1:01

Yhdysvaltain valtiovarainministeri Steven Mnuchin on yksi niistä länsimaiden johtajista, jotka jättäytyivät pois aavikko-Davosiksi kutsutusta investointitapahtumasta. Mnuchin ilmoittautui jättäytyvänsä tapaamisesta pois sen jälkeen, kun Britannian, Ranskan ja Saksan edustajat peruivat osallistumisensa.

Mnuchin tapasi kuitenkin eilen maanantaina Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammed bin Salmanin, Saudi-Arabia kertoo. Saudi-Arabian valtiollisen uutistoimiston mukaan Mnuchin ja Salman painottivat Saudi-Arabian ja Yhdysvaltojen strategisen kumppanuuden tärkeyttä. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja