Mainos

Trump ei ole tyytyväinen selitykseen Khashoggin kuolemasta, useat maat boikotoivat Saudi-Arabian investointitapahtumaa

2:11

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo, ettei ole tyytyväinen Saudi-Arabian selitykseen siitä, miten sauditoimittaja Jamal Khashoggi kuoli Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa.

Trump sanoi, että pian saadaan tietää, puhuuko Saudi-Arabia totta. Trumpin mukaan hän saa tietää asiasta todella pian, sillä hänellä on upea ryhmä ihmisiä sekä Turkissa että Saudi-Arabiassa.

Saudi-Arabian mukaan Khashoggi kuoli Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa nyrkkitappelun seurauksena. Saudi-Arabia on kutsunut toimittajan kuolemaa valtavaksi virheeksi ja vakuuttanut, ettei toimittajaa ollut tarkoitus tappaa.

Saudi-Arabian kruununprinssi ja Yhdysvaltain valtionvarainministeri tapasivat

Useat tahot ovat vaatineet Khashoggin kuoleman perinpohjaista tutkimista. Useat maat ovat myös boikotoineet Saui-Arabiassa järjestettävää investointitapahtumaa. MTV Uutiset kertoi aiemmin Australian boikotoivan tapahtumaa. 

Juttu jatkuu videon jälkeen. 

1:01

Yhdysvaltain valtiovarainministeri Steven Mnuchin on yksi niistä länsimaiden johtajista, jotka jättäytyivät pois aavikko-Davosiksi kutsutusta investointitapahtumasta. Mnuchin ilmoittautui jättäytyvänsä tapaamisesta pois sen jälkeen, kun Britannian, Ranskan ja Saksan edustajat peruivat osallistumisensa.

Mnuchin tapasi kuitenkin eilen maanantaina Saudi-Arabian kruununprinssin Mohammed bin Salmanin, Saudi-Arabia kertoo. Saudi-Arabian valtiollisen uutistoimiston mukaan Mnuchin ja Salman painottivat Saudi-Arabian ja Yhdysvaltojen strategisen kumppanuuden tärkeyttä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.