Aurinkomatkat peruu kaikki elokuun matkat Espanjaan, Kroatiaan ja Turkkiin – THL:n mukaan suomalaiset matkustelleet riskialueille

TUI perui matkansa Manner-Espanjaan, Aurinkomatkat jatkaa matkojen myyntiä – koronatapausten määrä kasvaa Espanjassa selvästi 5:59
TUI perui matkansa Manner-Espanjaan, Aurinkomatkat jatkaa matkojen myyntiä – koronatapausten määrä kasvaa Espanjassa selvästi.

Aurinkomatkat peruu kaikki elokuun pakettimatkansa Espanjaan, Kroatiaan ja Turkkiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kehotti aiemmin tänään ihmisiä välttämään matkustusta maihin, joissa epidemiatilanne on kotimaata pahempi.

– Valitettavasti joudumme tekemään päätöksiä lyhyellä aikavälillä. Viranomaisten suositukset sekä koronatilanteen kehittyminen eri kohteissa vaikuttavat päätöksiimme. Pahoittelen, että osalle tieto perutusta matkasta tulee viime hetkellä, sanoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa yhtiön tiedotteessa.

Yhtiön mukaan asiakkaat voivat joko siirtää matkaansa, vaihtaa kohdetta tai pyytää rahojaan takaisin.

Eilen Euroopan suurin matkanjärjestäjä TUI päätti perua kaikki matkat Manner-Espanjaan sunnuntaihin 9. elokuuta saakka.

Laura Aaltonen TUI Suomen viestinnästä kertoi MTV Uutisille, että myös matkat Kanariansaarille perutaan elokuun alkupuolelle saakka.

THL: Matkailu epidemia-alueille lisää riskejä Suomessa

THL on aiemmin tänään muistuttanut, että tarpeetonta matkustusta on vältettävä muualle paitsi maihin, joiden osalta hallitus on luopunut rajoituksista. Kuitenkaan ihmisiä ei voida pakottaa olemaan matkustamatta näihin maihin ja palaamaan sieltä.

– Suomalaisia tai Suomessa asuvia matkustaa myös sellaisiin maihin, joiden epidemiatilanne on meitä huonompi. Oleskelu tällaisessa maassa lisää riskiä koronavirustartunnalle verrattuna riskiin Suomessa, sanoo THL:n johtava asiantuntija Jari Jalava sanoo.

Tällaisista maista matkustaessa tulisi noudattaa 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia.

"Espanja on suomalaisten suosiossa"

– Tiedossamme on Suomessa todettuja tartuntatapauksia, jotka ovat todennäköisesti peräisin Balkanin alueelta. Esimerkiksi Espanja on myös suomalaisten matkailijoiden suosiossa. Tautitilanteen vuoksi alueelle matkustaminen ei ole suositeltavaa, Jalava korostaa.

Valtioneuvoston mukaan matkustus on tällä hetkellä sallittua seuraaviin maihin: Andorra, Alankomaat, Belgia, Italia, Irlanti, Islanti, Kreikka, Kypros, Norja, Malta, Liechtenstein, Saksa, San Marino, Slovakia, Tanska, Unkari, Vatikaani ja Viro.

Tänään maanantaina listalle tulivat mukaan myös Georgia, Japani, Uusi-Seelanti, Ruanda, Etelä-Korea, Thaimaa, Tunisia, Uruguay ja Kiina, edellyttäen, että EU:n neuvosto vahvistaa Kiinan vastavuoroisuuden asiassa.

Lue myös:

    Uusimmat